The nine MusesOpleiding
INTRODUCTIE TOT DE HELLENISTISCHE ASTROLOGIE dl 2
4-8 april 2016, AntwerpenCursusmaterie


- de Hellenistische Loten (vandaag de dag beter bekend onder de (foute) noemer "Arabische Punten"
- de (belangrijke) interpretatieve meerwaarde van Gelukspunt en Geestespunt (denk: "Fatum" en "Vrije Wil" respectievelijk!). Deze vertegenwoordigen samen met andere loten, een geheel nieuwe maar tegelijkertijd “oorspronkelijke” benadering van spiritualiteit in de horoscoop! Je leert ook het Lot van Basis, het “anker” in de horoscoop kennen, en het Punt van Excellentie, een Lot dat informatie geeft over “eminentie” in het leven. Ook de “Zeven Zuilen” komen aan bod.
- de logica ąchter de verschillende berekeningsformules zodat je ze gemakkelijk voor jezelf kan reproduceren; en het belang van de dispositors van de verschillende Loten.
- de horoscoop IN de horoscoop! Elke geboortehoroscoop draagt in zich een 2de horoscoop gebaseerd op de plaatsing van Fortuna (gelukspunt). Hierin kunnen we o.a. meer duidelijkheid krijgen over hoe iemand bezit en bestaansmiddelen verwerft, wat daarvoor gedaan moet worden (Engelse term: “Place of Acquisition”).
- en verder: voorspeltechniek “Zodiacale Aphesis”, of het duiden van de verschillende Hoofdstukken in het Boek van het Leven, aan de hand van de positie van Fortuna en Spirit.
- en niet te vergeten: de betekenis van de Tripliciteits-heersers voor de ontwikkeling van het Leven (of beter: de Levens-fasen).

Praktisch


Docent: Herman Van Roey
Locatie: Geulincxstraat 21, 2060 Antwerpen (2de verdiep; geen lift)
Data: van 4 tot en met 8 april 2016, telkens van 10 tot 13u
Inschrijven: via mail of telefonisch. Aantal plaatsen beperkt! ([email protected] / tel. 03/4496194)
Kostprijs: 210,-€ (syllabus en drank inbegrepen). Betalen aan de deur of op voorhand overschrijven en bewijsje meebrengen.