school_of_athens2

Introductie tot Hellenistische Astrologie
Deel I
Van 2 t.e.m. 6 november 2015, van 10 tot 13u - docent: Herman Van Roey


Vanaf de 2de eeuw voor Christus was de toenmalige hellenistische wereld, een smeltkroes van verschillende culturen. Waarschijnlijk is wat we nu als “Hellenistische Astrologie” benoemen, in die periode ontstaan uit een versmelting en kruisbestuiving van de “oorspronkelijke” astrologie uit het oude MesopotamiŽ, en de Egyptische astrologie. Sinds ruim 3 decennia, worden nu meer teksten uit die periode opnieuw ontdekt, vertaald, en voor het bredere publiek toegankelijk gemaakt.

Met deze cursus willen we de astrologiestudent en -beoefenaar, vertrouwd maken met de basisprincipes van onze westerse astrologie.
Naast het “Thema Mundi” (de horoscoop van de Wereld) als sleutel tot heerschappijen en aspecten, en sleutelbegrippen zoals sect, bekijken we opnieuw de kern-betekenissen van planeten, tekens, huizen. Ook wordt verklaard waarom we gemakkelijke en moeilijke aspecten hebben; we hebben het over “bevoordeling” en “mishandeling” door planeten onderling, en leren de Overwinnende Planeet herkennen.

Na afloop bent u in staat om met relatief eenvoudige middelen of begrippen, op pertinente en indringende wijze een horoscoop te begrijpen en te vertalen.
(let op: basiskennis astrologie is vereist!)

alexanderrijk
het hellenistisch imperium

Geulincxstraat 21, 2060 Antwerpen - bijdrage 210,- € - op voorhand inschrijven:
via mail: [email protected] - telefonisch: 03/449.61.94
www.hervaro.be