Wat voor winterweer krijgen we weer? (totaal foute uurhoek!)

stormy
Met de winter op komst, heb ik nog eens de vraag gesteld hoe dit seizoen hier in Antwerpen/Be zal zijn.
Dit is de kaart:
image

In dit soort uurhoek vertegenwoordigt de ascendant en heer 1 het “hier”. Boogschutter reist (lol, ik bedoel: rijst) en dus hebben we Jupiter als heerser en aanduider van “hier”.
Je zou verleid kunnen zijn om al te zeggen: “ha! Jupiter is een hete, vochtige planeet dus...” maar dat ware fout, want heer 1 is enkel, niks meer en niks minder, “hier”.
Het gevraagde weder, de “conditie” als het ware, van “hier/Jupiter” leiden we af uit zijn tekenpositie: Jupiter staat in Waterman. Waterman is een Lucht-teken, en het element Lucht is samengesteld uit de kwaliteiten “heet” en “vochtig”.
Dat levert dan volgende duiding op: onze winter wordt zacht en nat; gematigde temperaturen, en veel neerslag.
We kunnen specifieker zijn door naar Jupiter’s dispositor te kijken: dat is Saturnus (klassiek-astrologisch werken Ur/Nep/Plu niet als tekenheersers!) en die bevindt zich in een ander Lucht-teken: Libra. Weerom dus “heet” en “vochtig”. Het wordt met andere woorden een wel zéér zachte winter, met véél nattigheid!
Hier kan eventueel de aard van Saturnus mee in rekening genomen worden: extreem koud en droog; we mogen ons dus tegelijk wel verwachten aan enkele serieuze koude winter-prikken, maar overwegend zal het zacht en nat zijn. Eerder regen dus, en weinig of geen sneeuw...
Écht wel veel nattigheid: Jupiter staat conjunct de waterige Neptunus en ook nog conjunct de koude natte Maan, dat belooft!
Mercurius, die vrolijk op de ascendant zit, belooft als natuurlijke heerser over winden, ook nog de nodige vurige luchtverplaatsingen. Felle winden, dus.
Onze voorspelling luidt dan ook dat je deze winter beter gesteld bent met een olie-jekker dan met een (nep)bontjas!