weer - vakantie

Hoe zal onze vakantie in de PyreneeŽn zijn?

Parque Nacional de Ordessa

Ditmaal geen klassiek schilderij als illustratie, maar een foto van tijdens onze vakantie; deze foto is genomen in het "Parque Nacional de Ordessa y Monte Perdido" in de Aragonese PyreneeŽn...

Toen we begin dit jaar besloten hadden om onze vakantie eind juni te nemen en naar de Spaanse PyreneeŽn te trekken (waar ik mijn hart verloren heb (of iets dergelijks :-)) kon ik uiteraard niet laten van daar een uurhoek voor te maken, met als eigenlijke vraag: hoe zal onze vakantie verlopen? We reserveerden een goedkoop hostalletje in AÔnsa, waar ik voordien al 2 keer geweest was. Aangezien dat mijn laatste visite daar toch al ruim 9 jaar in het verleden ligt, en dit de eerste "wandelvakantie" was die ik met mijn partner zou ondernemen, was ik wel benieuwd...
Hieronder vind je de uurhoek, zoals het hoort berekend voor het moment dat ik me de vraag helder realiseerde en noteerde samen met het tijdstip.

Vakantie Pyrineos

Dit is een "beauty" van een eenvoudige en heldere uurhoek: vakantie in het buitenland valt volgens de UH-regels natuurlijk onder het 9de huis; niet alleen staat hier het gelukspunt, wat al een aanduider is van "geluk" (of in ieder geval weergeeft hoe dierbaar de Spaanse PyreneeŽn, onze bestemming, mij zijn... Mars die als heer 9 de ťigenlijke aanduider is van de vakantie, en ook dispositor van het gelukspunt, staat zowel essentieel als accidenteel sterk: in Verhoging in Steenbok, en krachtig in het 5de huis van plezier ende vermaekh!
Conclusie: het zal een prachtige, heerlijke ontspannende plezante vakantie worden.
En zo is het ook gebleken: 100% voor herhaling vatbaar!

Waarom publiceer ik deze uurhoek nu zo "achteraf"? Omdat hij juist de kernachtige eenvoud illustreert van een enkelvoudige simpele vraag!
Ik was namelijk, na die oorspronkelijk gestelde eenvoudige vraag, mezelf gaan verliezen in uitwijdingen die enkel als na-gedachte er bij waren gekomen...
In de 1ste plaats - al was ik echt tevree met die Mars exaltťe - werd ik een tikkeltje ongerust als ik mijn aanduiders bekeek: Mercurius hr1 voor moi als persoon, en de Maan voor Ich als gevoelswezen (mijn emoties). Want Mercurius staat in deze kaart in Val & Vernietiging in Vissen, opposiet de Asc (oeioeioei!), en de Maan staat op Vindemiatrix, de Vaste Ster geassocieerd met weduwnaars en scheiding (aaiaaiaai). In de 2de plaats: Saturnus hr6 (ziekte) staat in Vernietiging in Leeuw, retrograde in 12 (kan het slťchter?) en ik was dus ook nog een beetje bang dat mijn knieŽn (=r Saturnus' symboliek), verstek zouden laten gaan. (Nota: de laatste keer dat ik in de PyreneeŽn was gaan klimmen/wandelen, heb ik gehuild van de pijn in mijn knieŽn bij het afdalen...) Dus was ik echt wel een "bekke" ongerust!
Edoch, ik heb mij mogen verbazen over het goede verloop: de knie--pijn is minimaal gebleken, gevoelsmatig-emotioneel was de hele trip ...wel, euh, een trip! :-)

Hoe zit dat dan?
Ten eerste: de UH geeft op de oorspronkelijke, eenduidige vraag een hťťl helder en duidelijk antwoord: schitterend en plezant en genieten. Punt uit.
Ten tweede: ALS je dan toch persť dieper wil gaan graven, kijk dan ook naar ŗlle werkzame verbanden, want...:

- zowel die Maan op Vindemiatrix, als Mercurius heer I, worden bepaald door Venus (Maan in Weegschaal beheerst door Venus, en Mercurius in Vissen in het exaltatie-teken van Venus), EN Venus als beschikker over beide aanduiders, staat zelf verhoogd in Vissen! Het was inderdaad genieten!
- Saturnus hr6 (ziekte, pech, tegenslag) en Zon hr12 (nog meer pech, sabotage) staan beide in Vernietiging EN in wederwijdse - sorry - wederzijdse receptie: not your best of luck... MAAR: hoewel beide een oppositie vormen, wordt deze overbrugd door Jupiter, de Grote Benefic, in eigen teken Boogschutter, hr4 en hr7, die driehoek Saturnus en sextiel Zon staat. En wat bleek: de wisselwerking met hubby (Jupiter als hr7) en resonantie/herinnering aan 't verleden (Jupiter als hr4) hebben er voor gezorgd dat ik mezelf (hr1, Maan) niťt geforceerd heb (hr1 in Val/Vernietiging, Maan op Vindemi...).
Nu we tůch aan het uitwijden zijn:
- dispositor van Mars hr9 (de vakantie) staat retro ťn in vernietiging (Saturnus in Leeuw) en in 12... Twaalf is gedraaid 4 van 9 (de verblijfplaats van de vakantie). Ons hostalletje was uiterst betaalbaar, maar de bed-kwaliteit liet wel te wensen over, net als de geluids-isolatie! Vaak werden we om 5u (!) 's morgens al gewekt door logerende arbeiders die naar hun werk moesten vertrekken...
- het eten was fantastisch, en onwaarschijnlijk betaalbaar (en hier vind ik geen UH-aanduiders voor, tenzij Mars hr9 in 5...)
- het weer was: perfect! Je wil niet gaan klimmen (een keer hebben we op minder dan 3 uur tijd meer dan 1000m (=1Km) geklommen!) in een brandende, verschroeiende zon!
Wel, hr9 Mars, staat in het koude en droge teken Steenbok. Oei! Koud & droog? Droog ok, maar koud? Hmmm. Wat voor soort koud en droog? Saturnus dispositor van Mars in Steenbok staat in Leeuw: een heet en droog soort koud en droog :-)
ReŽle invulling: tijdens onze bergbeklimtochten hebben we kunnen genieten van welgekomen bewolking: af en toe zon, en dan weer schaduw, dat hield de temperaturen draagbaar! Om de andere dag hebben we kunnen profiteren van de zon aan de oever van dan deze dan gene bergrivier. En 1 enkele zware regendag is terug te vinden in de vruchtbare regengod Jupiter die dubbel toenemend driehoek Saturnus hr5 van plesier ende vermaekh staat: het heeft 1 dag, maar dan ook de godganse dag, geregend en gegoten.

Moraal van 't verhaal: KISS (keep it simple, stupid!)