verloren - geld - pars fortunae

Lottobiljet

fortuna.prime4
Zaterdagmiddag, en ik wil mijn lottobiljet checken om te kijken of het nog geldig is. Maar het ligt niet op zijn vertrouwde plaats! Paniek! Stel je voor dat ik de winnende combinatie heb maar geen formulier ingediend!
Naarstig zoeken in schuiven waar het ook zou opgeborgen kunnen zijn, geven geen resultaat. Dan maar een uurhoek getrokken: "waar is mijn lottobiljet?"
Zoals je op onderstaande tekening kan zien, heb ik die vraag gesteld op za 23/12/06, om 13u05. Zoals gebruikelijk is de "geboorteplaats" van de uurhoek de plaats waar de vraag helder doordringt: in dit geval thuis, in Antwerpen.
Een verloren voorwerp, iets dat je bezit maar kwijt bent, kan aangeduid worden door de heerser van het 2de huis (2=bezittingen), of door heer van 4 (verborgen schatten), of door de natuurlijke aanduider van wat weg is. In dit geval een documentje, dus Mercurius. Geheel terecht is Mercurius hier tegelijk de heerser van Tweelingen op 2, dus dat zit snor.

lottoform?
Zoals je merkt in de tekening staat Mercurius, aanduider van het misschien levensloop-wijzigende lottobiljet, pal op de cusp van het 9de huis. Dat wil in dit geval niet zeggen dat het biljet zich in een kapel of tempel of in het buitenland bevindt (want dat kan in dit geval niet), maar in het zuidwesten van kamer of woning, naar het zuiden toe hellend. De positie exact op de cusp reikt aan dat dat bovendien op een "grens", bij een deur of raam of een of andere overgang is.
Mercurius in Boogschutter staat in vernietiging, maar dat hoeft in dit geval niet te betekenen dat het papiertje beschadigd of onbruikbaar is geworden; bij vragen over verloren voorwerpen verwijzen de Vuurtekens naar een warme plek, dichtbij verwarming, en/of tegen een muur aan.
Vijf minuten na het berekenen en "lezen" van deze uurhoek, heb ik het biljet gevonden: in het zuidwesten van mijn bureau, tussen een houten kistje op de schouwmantel en de schouwmuur zelf. Bingo!
Mercurius staat conjunct Pluto, en alhoewel deze planeet (moet ik nou echt "mini-planeet" zeggen?) niet gebruikt wordt in de klassieke duiding - of in ieder geval niet noodzakelijk is - beschrijft hij wel de situatie: het houten kistje waar het biljet achter zat, is namelijk een "radionica"-kastje, iets dat werkt met verborgen krachten. Toepasselijk!
Mercurius loopt weg van Mars, die heer van de ascendant is: het lottobiljet heeft het laatst kontakt gehad met mezelf (ik heb het daar inderdaad zelf gelegd maar ben het dan druk-druk-druk! ook wel vergeten...).
Eind goed, al goed: het biljet teruggevonden, onbeschadigd, en geen dramatische wending van levensloop gemist... :-D