verloren - bezit

Waar is mijn pot goud?

goudstukken


Met het “vakantie-opruimen” van m’n bureau, kwam ik een oude uurhoek tegen. Over een pot goud, allez, een pot goudkleurige verf. Geen verguldsel, maar echt hoogwaardige (en dure) goud-verf.
Ik was die namelijk kwijt en wou toen (november 2013) een metalen vaas verfraaien.
Dus trok ik er een uurhoek op: 22 november 2013, 21u48, Antwerpen: “waar is mijn pot goud?”. 9°36 Leeuw rijzend. Hier is de tekening:


pot goud waar?


Alhoewel Leeuw rijst, moet ik de Zon als significator aan de verloren pot goud geven, want cusp 2 van bezit staat nog nét in Leeuw. En, héél toepasselijk : daar staat natuurlijk ook de Koninklijke Ster Regulus, het Hart van de Leeuw. Gouder dan dat krijg je het niet, en dat resoneert helemaal met die dure verf!
Voor mezelf kan ik dan de Maan als aanduider nemen - indien nodig.
Waar *is* nu die pot goud? Wel:
- ergens aan een begin, overgang of grens (Zon op 1ste ° van Boogschutter)
- ergens warm, of bij een muur (Zon in vuur-teken)
- ergens in de eetkamer (nono) of in de kelder (Zon in huis 4)
- ergens in een speelruimte, creatieve plek (Zon op grens van huis 5)

Met deze informatie ben ik op zoek gegaan in mijn schilderstudio, gelegen in de kelder; ik had toch wel een goed idee van hoe die pot verf eruit zag, en keek er naar uit op de schabben langsheen de muren van m’n studio, maar ook onder de lavabo omdat daar een electrische waterwarmer zit. Helaas, geen succes.
Een paar maanden geleden zei m’n partner mij: “zeg, zocht jij die pot goudverf niet?” “Ja !?” “Wel, die staat gewoon waar hij moet staan: op het schab bij de andere potten verf (in de middenkelder op het schab tegen de muur vlak bij de centrale verwarming).”
En kijk, inderdaad, daar stond de pot goud(verf), waar hij moest zijn (4de huis), op een grens (achter een muurtje), op een schab tegen een muur, en warm.
Omdat ik me toen zelfs niet herinnerde dat ik er een UH op getrokken had, heb ik ook geen precieze datum genoteerd; dat zat trouwens niet echt in de vraag (“wanneer vind ik ‘m?”). Ik vind ook geen enkele referentie naar een tijdstip van herwinning in de uurhoek. Mijn aanduider de Maan, moet eerst van teken veranderen alvorens driehoekig Zon te gaan staan (= terugvinden verf), en dat wijst altijd op een grote of drastische verandering (zoals hubby die je gewoonweg informeert :-) ).
Mogelijk vertegenwoordigt de Maan hier in 12, mijn, euh, gebrek aan “grip” op de situatie.
Hehe.

Waar is mijn porte-mine?

(in afwachting van de coalitie-gesprekken om een nieuw Antwerps bestuur te vormen, zodat we onze voorspellingen kunnen evalueren...)writer09


Wanneer heb ik mijn porte-mine terug?

Ik had mijn porte-snomine (vulpotlood in ’t Nederlands) binnengeleverd omdat zij na een half jaar gebruik forfait had gegeven. Na 3 weken had ik al eens gebeld om te horen of ze al terug was van de fabriek (ook al had de winkelier me verzekerd zelf te bellen als hij ze terug had), en “nu zou het toch niet lang meer duren”. Maar meer dan een week later nog steeds geen nieuws. Dus ik bel opnieuw. “Nee, nog niet binnen maar we zullen eens horen bij de fabriek.”
Jaja, ik begin me nu toch echt zorgen te maken en besluit een uurhoek te trekken voor de vraag: wanneer heb ik mijn porte-mine terug?

Portemine?


Ik ben Jupiter, heer 1, retrograde en gedebiliteerd in Tweelingen, overgeleverd aan de tegenpartij (7de huis). Ik ben een beetje boos, ook machteloos (Mars heer 12 conjunct asc). Mijn porte-mine, mijn dierbaar bezit, is Saturnus heer 2. Peregrien in Scorpio en verbrand door de Zon: tja, ze functioneerde niet (goed) meer. En ik kan ze niet zien (verbrand), heb ze niet. Wanneer ga ik ze terughebben?
Oei! Ik, Jupiter, kan de porte-mine (Saturnus) niet zien: Jupiter gaat ooit in zijn retrogradeloop misschien nog een inconjunct maken met Saturnus, maar dat telt natuurlijk niét als verbinding!
Ha! Gelukkig is de Maan er nog, medeaanduider van vrager (moi) en aanduider van ’t verloop der kwestie. Maan op…
Lap! Nog voor ik dat kan bekijken rinkelt de telefoon: ’t is de winkelier die mij met veel vreugde vertelt dat het vulpotlood onderweg is en 10 tegen 1 ’s anderendaags in de winkel zal klaarliggen voor mij.
Ha! Hoe zat het nu met die Maan? Ah ja, die staat op… bijna 2° Stier (in goeien doen dus) en op iets minder dan 1° orb opposiet met Saturnus. Da ’s inderdaad een “snelle” verbinding: net onder 1 tijdseenheid. De volgende dag kreeg ik inderdaad het bevestigend telefoontje, en iets meer dan 24u (1dag) na mijn vraag, had ik mijn porte-mine terug in mijn bezit. Alhoewel de orb tussen Maan en Saturnus kleiner is dan 1°, is het een trage Maan (minder dan 12° per dag) wat de tijdsduur van iets meer dan 1 dag verklaart (als dat belangrijk ware).

Zal mijn huis afbranden?

Bosbrand, Blakelock (Bosbrand, RB Blakelock)

Op 22 oktober verscheen op de The Real Astrology (yahoogroep waar John Frawley-adepten verzamelen blazen) een dringende oproep van de moderator, om onderstaande uurhoek te duiden.
Vraag: "will my house burn"; data: . Vraagsteller is Sandy, een collega die in het door de recente branden geteisterde Californië woont en net geëvacueerd was uit haar huis; zij was te ontzet en ontsteld om zelf die vraag te kunnen beantwoorden. Hier volgt de horoscoop:

Sandy houseburn
Sandy's aanduiders zijn een retrograde Mercurius heer 1 in Schorpioen en USB (onder de Zonnestralen), in het 2de huis van bezittingen, en de Maan in Vissen in het 6de huis van pech en tegenslag. De Maan scheidt net van een oppositie met Sasturnus in het ongelukkige 12de huis.
Mars als symbool van het vuur dat het huis bedreigt, staat zeer toepasselijk in Val in Kreeft (onvoorspelbaar, onmatig) op de hoogste positie (Xde huis) van de uurhoek: het vuur domineert alles.
Het vuur is niet alleen onmatig, maar hopelijk ook overschat (Mars in Kreeft): Sandy vreest het ergste maar deze Mars toont dat dat misschien overdreven is. Mars zal spoedig een exacte driehoek krijgen van de Maan in Vissen: Maan is een koud en vochtig principe, en staat hier in een koud en vochtig teken. Omdat de Maan heerst over het 11de huis, verwijst zij naar de brandweerlui. De driehoek van Maan met Mars toont dat het water snel en gemakkelijk tussenbeide komt en de brand zal blussen. De Maan is versterkt door haar conjunctie met de noordelijke maansknoop, maar verzwakt door haar positie in het 6de huis... Tot zover de beschrijving van de situatie: de uurhoek weerspiegelt het gebeuren.

Sandy's huis wordt voorgesteld door Jupiter, heerser van het 4de. Jupiter is essentieel sterk in eigen teken Boogschutter, maar accidenteel zwak in het vallende 3de huis en eigen gedraaid 12de. Dus enerzijds staat het huis sterk en stevig, anderzijds kan het weinig "doen" (wat een evidentie lijkt).
Pluto net over de cusp in 4, baart zorg: een planeet die uitdrukkelijk op een van de 4 hoeken staat, is als een knipperlicht, iets wat om aandacht vraagt. Pluto wordt in de klassieke benadering als een malefic beschouwd, en vertegenwoordigt overmacht, rampspoed e.d....

Echter, na een 3-tal dagen kregen we bericht van Sandy dat haar huis van de vlammen gespaard was gebleven - dit in tegenstelling tot heel wat huizen in haar direct omgeving! Zeker omdat Pluto net binnen het 4de huis staat, had die essentieel sterke Jupiter blijkbaar macht en controle óver de rampspoed.

Waar is mijn oude horloge?

Pasted Graphic 2

Na vele jaren trouwe dienst was mijn horloge stuk gevallen. In een opgeruimde opruimingsbui nam ik me voor ze gelijjk te liquideren: kaput, niet bijhouden die troep! Toen ik een paar dagen later een nieuw horloge kocht, bedacht ik me plots dat de 2-kleurige metalen armband van het oude horloge wel mooi zou staan bij het nieuwe horloge. Alleen, had ik ze nu al weggeworpen of niet? Soms ben ik met zoveel dingen tegelijk bezig dat ik me niet precies kan herinneren wat/waar/wanneer..., zo ook in dit geval. Dus: een uurhoek, zoals gewoonlijk voor het moment dat ik me bewust werd van de vraag: "waar is mijn oude horloge?" Hier volgt de tekening:

horloge
Mijn aanduider is Mercurius heer 1, retrograde + in val en vernietiging in Vissen + verbrand door de Zon: zwaar gedebiliteerd! Dit weerspiegelt perfect mijn conditie(Mercurius is ook natuurlijke aanduider van kennis en informatie): ik wìst dat ik iéts gedaan had met het oude horloge, maar kon me absoluut niet herinneren wat, of waar ik het gelaten had: ergens weggelegd onderweg naar de afvalemmer? Reeds gedropt in een vuilbak? Misschien tóch nog ff opzijgelegd om iets te recupereren?...
Aanduider van het horloge is Maan heer 2 (bezit). Gek genoeg bevindt deze Maan zich in prima conditie: in verhoging in Stier. Maar wel in het "donkere" 12de huis van eenzaamheid en verdriet.... Saturnus als natuurlijke aanduider van tijd en dus ook horloges toont een ander beeld: retrograde en in vernietiging in Leeuw: héle slechte conditie! Leeuw is natuurlijk het teken van heerschappij en leiderschap; het arme klokje functioneerde niet meer dus dit beeld is toepasselijk. Stier daarentegen is gekoppeld aan genieten en schoonheid onder heerschappij van Venus, en een waardige Maan in Stier als andere aanduider vertegenwoordigt dus de goede conditie van het bandje als "sieraad".
Maar waar was het nu? Voor plaatsbepaling binnen in huis, verwijst het 12de huis (maanpositie) naar de slaapkamer, of de (paarden)stal, of (in steedse omgeving:) de garage (hier mag je niet uit af leiden dat onze voorouders altijd bij de paarden sliepen, of dat de slaapkamer altijd een "stal" was! :-). Slaapkamer: neuh, geen vuilbakje of zo daar. Stal: hebben we niet! Garage: ah ja, daar staat onze grote afvalbak...
Saturnus in huis 4, het "einde der dingen": mmmwwwhjah, een vuilbak voldoet wel aan die beschrijving! Het 4de huis kan ook geïnterpreteerd worden als begraven, bedolven (dat bleek ook zo in de vuilnisemmer :-).
Géén 3 uur na deze uurhoek getrokken te hebben kwam ik in de garage, ben beginnen wroeten in de vuilnisemmer, en vond na niet al te veel moeite de oude horloge! 2-kleurig armbandje in perfecte staat gerecupereerd!
En dat is ook zichtbaar in de uurhoek: Maan (horloge) heeft een sextielaspect gehad met Mercurius (moi): ik heb een paar dagen voorheen "afscheid genomen" van het horloge, door het (alleszins van plan zijn van het) te dumpen.
Dat ik het terugvind wordt aangeduid door Saturnus als natuurlijke aanduider retrograde: "het " komt terug! Én door: Mercurius retrograde (moi) de Zon conjuncterend. Waarom? Wel, de Zon is dispositor van het Pars Fortunae op 23 graden Leeuw, en het PF is àltijd de "schat" die je zoekt; de wederzijdse toenadering tussen Mercurius (moi) en Zon (horloge, de verloren schat) toont rechtstreeks en ondubbelzinnig aan dat ik het horloge recupereer.

En zo geschiedde... :-)