Wanneer zal zij bellen?

Tintoretto1annuncTintoretto - Anuncio

De dag ervoor had ik een "bad-hair day" op het vlak van communicatie. Na een paar moeilijke telefoontjes had ik vrij cru en kortaangebonden gereageerd op de vraag van een klant om een afspraak te verzetten. Die klant stelde zelf voor om 's anderendaags terug te bellen, omdat het actuele gesprek absoluut niet goed voelde.
Omdat ik die dag later wel weg moest, maar wou weten of ik dan dat telefoontje niet zou missen, stelde ik mezelf de volgende vraag: "Wanneer belt Mevrouw C. mij terug op?" en noteerde de tijd.
Hieronder staat de UH voor deze vraag:

Pasted Graphic

Als vrager wordt ik aangeduid door Saturnus hr1, ongemakkelijk in huis 8 en conjunct de Zuidelijke Maansknoop. De Maan is hier niet mede-aanduider van mij, maar van de klant (Kreeft op 7).
Volgens de regels van de kunst zou ik moeten kijken naar contact dat gevormd gaat worden tussen Venus hr9 (gedraaid hr 3 van 7) en Saturnus hr1, of de asc.
Echter, de Maan staat vlak onder de westelijke horizon te pinken: als we die Maan ongeveer 4į30 laten opschuiven in secundaire beweging, dan komt zij exact op de descendant, en dus maakt zij (via oppositie) tegelijke contact met de ascendant.
Als tijdmaat valt in deze situatie te kiezen tussen minuten/uren/dagen. Dagen vallen af wegens te lang. Minuten bleken niet geldig want om 16u15 was er nog geen telefoon geweest. Uren dus. Wat betekent dat het telefoontje rond 20u30 zal gebeuren, en ik met gerust hart uit huis kon tot dan.
De cliŽnte belde inderdaad rond die tijd terug, om precies te zijn: om 20u38!