Komt het TAROT-spel van Atlantis?

TAROT-SPEL AFKOMSTIG VAN ATLANTIS ?

Atlantis


Vandaag tijdens de “oefendag klassieke uurhoek-astrologie” vroeg een leerling of het klopt dat het Tarot-spel, de Tarot-kaarten, afkomstig zijn van Atlantis. De vraag werd gesteld zaterdag 13 juni 2015, om 10u39. Asc 21 Leeuw, Maan op 10 Stier.


Atlantis-Tarot?


Dan vraag je je natuurlijk af: “waar in godsnaam, vind ik Atlantis in de uurhoek, waar wordt dat door aangeduid?”
Even de remmen loslaten en ’n beetje free-wheelen... Atlantis is natuurlijk het Verzonken Land (of Continent of Stad) en dus, ls er een planeet aanduider van kn zijn, is dat de heerser van het 4de huis (bodem, bodemschatten, verborgen zaken, steden). Check.
We hebben Schorpioen op cusp 4, een Vast Water-teken. Schorpioen is natuurlijk gelinkt aan magie en machtspel, wat algemeen aangenomen wordt als oorzaak van Atlantis’ ondergang. Mars is heer 4 in deze uurhoek, en is onzichtbaar door de Verbranding met de Zon. Klopt: Atlantis IS natuurlijk onzichtbaar. En kijk: Mars’ laatste aspect (de oorzaak van z’n onzichtbaarheid, of wat er het laatst mee gebeurd is) is een sextiel van Uranus in Ram: een (vurige) onverwachte Ramp!
Goed, we hebben Atlantis gelocaliseerd.
Nu de Tarot nog. De Tarot is natuurlijk geen kaart-SPEL (dat zou huis 5 zijn), maar een Divinatie-methode. Divinatie komt van het Latijnse
divinare, divinus: (contact, converseren met) het Goddelijke.
Ah! Dan moeten we dus naar het “Gods-huis” kijken: het 9de van de uurhoek gaat over Hogere Kennis, Spiritualiteit, en dus ook Divinatie, Voorspellen, Betekenisvolle Dromen, en dies meer.
Oei! Met Ram op 9 is ook Mars hier de heerser, maar die is ook aanduider van Atlantis!?!
Zou het kunnen dat dit een meer dan bevestigend antwoord geeft op de gestelde vraag, nl.: Atlantis = Tarot?
Misschien wel, alhoewel een dergelijke “constructie” niet veralgemeend mag/kan worden: het is bv. niet omdat in een uurhoek over een gewenste job, heer 1 en heer 10 dezelfde planeet is, dat de job “binnen” is!
Hier wil ik er echter wel mee spelen. En bovendien: de Zon heeft zijn Vreugde in 9 (het 9de Huis is de Vreugde van de Zon), n de Zon is de Verhogings-Heer van 9 in deze uurhoek, n Mars (Atlantis) staat bijna in het hart van de Zon. De Zon is ook - binnen de context van deze horoscoop - Aanduider van de Hoogste Macht: God, het Goddelijke, zelf. Dus, ja, het antwoord mag veilig en overtuigd “ja” zijn.

Hier zou je natuurlijk k weer kunnen kijken naar de “Is the rumour/news/... true?” regels:
- vaste tekens op beide assen, check check.
- heer 1, Zon, niet vast maar wel opvolgend.
- heer 3, Venus, wel vast maar niet hoek of opvolgend.
- Maan wel vast n hoek.
- dispositor Maan, Venus, wel vast maar niet hoek of opvolgend.
Score: 7 op 10. Dus minstens een stevige grond van waarheid!