politiek - buitenland

Cambio de Gobierno?

Komt er een Regeringswissel in Spanje?

Death of Julius Caesar by Vincenzo Camuccini
Dood van Caesar; V. CamucciniAchtergrond: aangezien Wij grotere delen van het jaar in Spanje gaan doorbrengen, belangt het politiek gebeuren ons wel enigszins aan. (En na een jaartje radio-stilte mag het hier terug wat levendiger worden…)
El Rey Felipe II van Spanje heeft nieuwe verkiezingen uitgeschreven, die 26 juni gehouden zullen worden. Bij de voorgaande verkiezingen was er nl. - vooral door de opkomst van nieuwe linkse partijen - een patstelling ontstaan en geraakten de onderhandelingen om een nieuwe regering te vormen geen mm. vooruit.
Ik vroeg me af of er nu dan wél een verandering zou komen, een doorbraak, met als belangrijkste kenmerkt het naar voren treden van burger-initiatieven en het uit beeld verdwijnen van de conservatieve PP-moloch (Partido Popular).
Dit is de uurhoek:


Cambio Spain?
Daar we nog steeds in België wonen, is huis 9 Spanje. De regering van Spanje is dan het 10de van 9, oftewel huis 6 in de UH.
Uranus staat hier té ver van de cusp om een aanwijzing te kunnen geven, dus we kijken naar Mars, heerser van Ram op 6.
Mars staat sterk in ander eigen teken Schorpioen (vast teken!), in het 1ste huis van de UH, en retrograde.
Conclusie (helaas): er zal geen verandering optreden (retro = terugkeer naar vorige toestand; vast teken = alles blijft, niet geneigd tot veranderen). Dus wellicht krijgt de PP een nieuwe regeerperiode om nog meer “hoog-geplaatsten” te laten profiteren van wat dan later weer als schandalen naar boven kan komen?

Momentje! De verkiezingen zijn nu 26/6, de UH is van 5/6: 21 dagen verschil. Mars, heel traag hier, beweegt nog verder achteruit tot op 23/03 Scorpio, waar hij zijn 2de “statie” (stilstand) doet. Van +26° tot 23°: een verschil van 3: 3 weken dus tot de verkiezingen, 3° tot Mars opnieuw stilstaat.
Betekent dit dat Spanje terugkeert naar de voorgaande toestand, nl. een complete politieke blokkering in de regeringsvorming?
Het is óf dat, óf de PP die aan de macht blijft, met M. Rajoy op kop…
We zullen het dra weten!

Dominique Strauss-Kahn: profecties

joseph


Dit is de geboortehoroscoop van Dominique Strauss-Kahn:

DSKrad

Een man met invloed en een man verbonden met (groot) geld: Leo rijzend, Zon heer 1 in huis 10; Saturnus heer 7 (de ander) en 8 (geld van de ander) staat exact conjunct de meest koninklijke ster Regulus in huis 2 van financies.
Jupiter, heer 6 (dienstbaarheid) en 9 (buitenland, reizen) staat strak en sterk op de descendant, conjunct Altair (een
hoogvlieger, met kantjes aan).
Ook Mars, heer 10 (het handelen in de wereld) en 5 (spel, plezier, erotiek) staat enorm krachtig in eigen teken én huis, én conjunct de noordelijke maansknoop: toename van macht en autoriteit gedurende het leven.
Omdat DSK overdag geboren is, zijn de tripliciteitsheersers van de Zon in Stier, relevant voor het verloop van het leven in grote fases. Het leven wordt als het ware verdeeld in 3 grote delen, die elk in volgorde bestierd worden door die tripliciteitsheersers:
- 1ste 3de deel: heerser is Venus in eigen teken, in het 10de huis volgens berekening en volgens teken vanaf de ascendant: krachtige, vruchtbare periode (geen info hierover).
- 2de 3de deel: heerser is Maan in Ram (peregrien) in vallend huis/teken 9: zwak, moeilijkheden, heel veel verandering (geen info hierover).
- 3de 3de deel: heerser is Mars: in eigen teken, 10de huis (9de teken vanaf asc), conjunct NMK: heel goede, straffe periode.
Maar nu zit hij in slechte papieren! Dat laat vermoeden, dat hij, ondanks dat hij nog maar vooraan in de 60 is, niet meer lang te leven zou hebben! Saturnus die als heerser van het 8ste huis, de
Anareta (“dodende planeet”) is, nadert stilaan exact cusp 4 van het graf, het einde.
Het Pars Fortunae staat op minder dan 1° conjunct Uranus en werkt uit in huis 12: zéér variabel (nood)lot; de zielewens is gericht op overgave, loslaten, terugtrekken… Oeps... (verbeterd 110602) PF werkt uit in huis 11, met betrekking tot vrienden, sociale kontakten,
the King’s Gift

Om exact te zijn: DSK werd dit jaar 62. Dat betekent dat hij in een 3de huis/teken profectie zit. Zoals reeds eerder gemeld, werk ik voor profecties met volledig-teken huizen, omdat dit de (hellenistische) achtergrond is waartegen de profectie-techniek zich ontwikkeld heeft (zover we weten, dan toch). Derde teken vanaf de asc = Weegschaal; ergo: Venus is de “Dame” van het actuele (levens)Jaar. Onderstaande tekening maakt het helemaal duidelijk:

DSK rad+prof62

3de huis betekenis: broers/zussen, buren, korte of routineuze verplaatsingen, informatie en uitwisseling, zijn een “thema”. Venus als heerseres krachtig in Stier/10de teken maar verbrand door de Zon: Venus kan dus op problemen wijzen. Welke problemen? Vrouwenproblemen, ah ja (hindsight :-)); macht, autoriteit en gezag (Zon) “overschaduwt” (combust) de Vrouw (Venus), maar deze staat evengoed toch sterk (Stier, 11).
(edit 110602: 3de huis is natuurlijk ook berichtgeving, nieuws; Venus als heer 10: beroep, roeping, eer en aanzien)
Zon is natuurlijk ook DSK zelve (heer 1). Dus een notoir, maar lastig jaar.
Merk verder op: de Zon is geprofecteerd naar het 12de huis: zelf-sabotage/verborgen vijanden/eenzaamheid/langdurig lijden/opsluiting.
Mars heer MC is via profectie conjunct Uranus/PF geland: radicale verandering ivm maatschappelijke positie, eer, reputatie, beroep. Venus als heerseres van het 10de teken staat met de Zon in huis 12 via profectie.
Saturnus als aanduider van de monetaire macht die DSK draagt/vertegenwoordigt, staat via profectie op de grens van het 4de teken: het einde, de afloop.
Geprofecteerd PF staat minder dan 1° conjunct radix-Saturnus op Regulus: zij die hoog rijzen, kunnen laag vallen…, en het “lot” werkt hier dus niét in positieve zin mee!
En -
stretching a bit - de geprofecteerde asc staat via antiscion conjunct Scheat, beruchte ster gelinkt aan katastrofes.

Maar hoeft het nu allemaal zo erg te zijn? En, aangezien profecties een 12-jarige cyclus kennen, heeft DSK dan 12 jaar terug (en 24 jaar terug, en 36 en 48 en 60j terug) dan ook zo’n hachelijke situaties meegemaakt?
Ha! Volgens de
Ouden moeten we de positie van de Lady of the Year afchecken in de bijhorende zonne-revolutie! OK, hier komt ‘ie dan:

DSK sol62

Aaha! in de huidige solaar staat Venus, de Dame van het Jaar, bijzonder slecht in haar Verbanning in Ram, conjunct Uranus (misschien is 3° orb wel te veel) en gesandwiched tussen 9 en 10…
Als in 9: zwak, vallend. Als in 10: sterk manifesterend…
Antiscion van Venus in de solaar:
- conjunct Copula (sterrenevel): blindheid…
Deze positie beloofd dan toch (inderdaad) een moeilijk jaar, met ofwel onvermogen tot sturen en heersen en controleren in buitenland (Venus in Exiel in 9); of/en krachtige manifestering van problemen in verband met beroep (Venus in Exiel in 10).

Analyse van gedirigeerde profecties om tot een nauwkeuriger tijdsbepaling te komen, valt buiten het kader van dit artikel… Kom je licht opsteken op onze profectie-dag in augustus!

Is het waar...

lastjudg

...dat Fehriye Erdal, de DKPHC-activiste, dood is?
Ik las dat nl. in de krant van 26/2/11.
Dit is de uurhoek:
Erdal dood correct?
Het waarheidsgehalte van een bericht (of roddel, lol) wordt bepaald door het ingevuld zijn van specifieke voorwaarden in de uurhoek van de vraag, daarover gesteld. Voyons...
1) de hoeken van de kaart moeten in vaste tekens staan
2) heer 1, heer 3, de Maan, en haar dispositor,zouden in vaste tekens en in hoekhuizen moeten staan, of toch tenminste vaste tekens en opvolgende huizen
(cfr. The Horary Textbook, John Frawley, p. 164)
...
Ahum, kuch kuch...
voorwaarde 1:
beweeglijke tekens op asc en mc: het bericht is onwaar
voorwaarde 2:
heer 1 Mercurius in Vissen en 6de huis: tè ni woar
heer 3 Mars the same: ’tis not true
Maan in Boogschutter 4: nienjk, tklopt ni
Jupiter dispo. Maan in Ram-7: flut!
en bovendien staat Mars heer 3 verbrand, niet goed.

Conclusie: het is niet waar dat F. Erdal dood is.
Zullen we dat ooit te weten komen? Waarschijnlijk niet, want JF schrijft op diezelfde pagina in zijn boek nog het volgende:
A void of course Moon indicates that nothing will come of it, true or false...

Egypte: de republiek, en profecties

Napoleon bij sfinx
Na een paar uitgebreide mails met betrekking op de Egyptische actualiteit in de Astrological Merlin-yahoogroep, vond ik het haast unfair, deze illustratie van traditionele mundaan-astrologie en -technieken, niet op deze/mijn plek te publiceren.
Lees en leer…

Strict klassieke benadering ware duiding van de
Grote Conjunctie (van Jupiter en Saturnus) voorafgaand aan de stichting van de Egyptische Repbuliek, maar omdat de “geboorte-horoscoop” van Egypte (18 juni 1953) nauwkeurig gekend is, lichten we deze even door:
Egypte Rep
Met 29° Aries rijzend, staat Mirach (Andromeda-nevel) op de ascendant. Manilius’ beschrijving van de aard van deze vaste ster, is bijna griezelig in termen van de actualiteit. Zou transit-Neptunus dit via sextiel misschien activeren?
"The man whose birth coincides with the rising of Andromeda from the sea will prove merciless, a dispenser of punishment, a warder of dungeon dire; he will stand arrogantly by while the mothers of wretched prisoners lie prostrate on his threshold, and the fathers wait all night to catch the last kisses of their sons and receive into their inmost being the dying breath. From the same constellation comes the figure of the executioner, ready to take money for a speedy death and the rites of a funeral pyre, for him execution means profit, and oft will he bare his axe; in short, he is a man who could have looked unmoved on Andromeda herself fettered to the rock. Governor of the imprisoned he occasionally becomes a fellow convict, chained to criminals so as to save them for execution." [Manilius, Astronomica, 1st century A.D., Book 5, p.351.]
Castor, een vaste ster met sterk Mercuriale aard, ondersteunt Mercurius heer van het 3de huis van communicatie op het IC, via bijna exacte conjunctie, en correspondeert dus met de oppositie tegenover de heersende machten; inderdaad spelen internet en wereldwijde communicatie een grote rol in de huidige veranderingen! En ja, Mars, heer 1, het volk, bougeert een en ander in het 3de huis van communicatie - ook al staat Mars in val. Castor heeft de reputatie zich “goed te gedragen” (dit in tegenstelling tot zijn Koninklijke Tweeling-broer Pollux), en dit wordt écht wel heel sterk neergezet door de anti-Moebarak betogers op het Tahrir-plein in Caïro!
En wordt deze Mars niet versterkt door de nauwe conjunctie met de Zon via antiscion?
(edit: dit is niet geschreven op de AM-groep: Of is dit eerder niet een verbrande Mars, het volk (heer 1) dat machteloos gemaakt wordt door de Koning/regering (Zon)? Toch niet (een antiscion kan niet verbrand worden). How about een mooi (?) vierkant van transit Uranus op dit antiscion, + een verlossende driehoek van transit Neptunus???)

In een modernistische benadering zal de ondermijning van de heersende machten (MC) natuurlijk ook herkenbaar zijn in de oppositie van Uranus met het MC, door gebruik te maken van moderne technologieën. Traditioneel gezien staat de oppositie van Uranus met het MC voor chaos en scherpe breuklijnen. Hoe dan ook wordt dit gegeven geactiveerd door Saturnus (heer 10) die via transit hier een scherp vierkant vormt!

Nu we het toch over de regering hebben (Saturnus heer 10): staat conjunct de mistige en verraderlijke Neptunus; beiden conjunct nevel-object
Foramen, wijzend op risico tot blindheid (a: de regering ziet de noden van het volk niet, of verkiest ze te negeren; b: de regering verblindt het volk (of tracht dat althans) door internet te blokkeren).
Egypt+Prof2010
In de Profecties voor het huidige “levensjaar” van de Egyptische Republiek (buitenste cirkel op afbeelding hierboven), staat Saturnus/Neptunus op het radix-IC met Uranus/Mercurius, waarbij Saturnus de Heerser van het Jaar is (de profectie van 2010 is een 10de huis profectie; Steenbok op 10 heeft natuurlijk Saturnus als heerser). Hmmm, het is duidelijk dat de Koninklijke Astrologie in Egypte, vacatures heeft (en waarschijnlijk bijna overal ter wereld :-) ).
De profectie-Maan, aanduider in ‘t algemeen van het volk, en van het land/de oppositie (heer 4), staat conjunct de
oorlogsster Bellatrix: “inquisitive, loquacious, indescreet speech, sarcastic, quarrelsome, many journeys and voyages, domestic disharmony, danger to sight, liable to accidents” (Robson p. 152)
Venus, sterk in eigen teken in het 1ste huis middels verdeling, en in het 2de huis middels teken, is geprofecteerd naar het 10de: “
people to the power!”
Venus heerst radicaal over huis 7: het volk is openlijke vijand, tegenstrever: zeer beschrijvend voor de actualiteit…!
(voor de onderzoekende geest met tijd ter beschikking: wat gebeurde er in Egypte 12/24/36/48 jaar geleden…???)

De geprofecteerde ascendant voor het “levensjaar” van juni 2010 tot juni 2011, op 29° Steenbok, correleert exact met 18 juni 2010; telkens 30° verder tellend (profectie door teken, niet door huis), schuiven we telkens een maand (30 dagen) op in de kalender. Volgens deze werkwijze correspondeert de ruimte tussen 29 Tweeling en 29 Kreeft met de periode van 18 november tot 18 december 2010, en in deze zonde staat de verbrrekende opstandige Uranus/IC/Mercurius combinatie, geactiveerd door prof. Saturnus/Neptunus…
Iemand een idee wat er toen precies aan de hand was?
- 29Kreeft tot 29Leeuw: van 18 dec tot 18 jan, bevat Pluto…
- 29Leeuw tot 29Virgo: van 18 jan tot 18 feb, jawel, segment start met…
Regulus, inderdaad. Vivian Robson schrijft voor deze meest Koninklijke Ster rijzend (via profectie-maand ascendant): “Great Honor and wealth, but violence and trouble, sickness, fevers, acute desease, benefits seldom last, favor of the great, victory over enemies and scandal. The 145th consideration of Bonatti is as follows: “That thou see in Diurnal Nativities whether Cor Leonis be in the Ascendant, that is to say, in the Oriental Line or above it one degree or below it three degrees; or whether it be in the tenth in like degrees, without the Conjunction or Aspect of any of the Fortunes, for this alone signifies that the Native shall be a person of great note and power, too much exalted, and attain to high preferment and honors, although descended from the meanest parents. And, if any of the Fortunes behold that place also, his glory shall be the more increased; but, if the Nativity be nocturnal, his fortune will be somewhat meaner, but not much; but if the Infortunes cast their aspects there it will still be more mean; but if the Fortunes behold it also they will augment the good promised a fourth part, and mitigate the evil as much; yet still, whatever of all this happens, it signifies that the Native shall die an unhappy death; or at least that all his honors, greatness and power shall at last suffer an eclipse and set in a cloud". [Robson*, p.195.]”

En WIE zei er dat astrologie niet werkt, LOL?

Inauguratie van Barack Obama - vervolg

Coronation D. Agustin

In astrologen-land is er heel veel te doen geweest over de (volgens modern-astrologische begrippen) afhoudende Maan en retrograde Mercurius in de Inauguratie-horoscoop voor Obama; de herhaling van de eed op een later moment werd dan ook door velen aangegrepen als een "verbeterde" inauguratie-horoscoop: de Maan is dan nl. uit haar Val, niet langer afhoudend (nog steeds volgens die moderne benadering), én in het zo positief ervaren tekens Boogschutter.

Op een site van een Amerikaans collega die heel wat research heeft gedaan, blijkt dat Mercurius retrograde-periodes, in Obama's levenswandel, telkens samenvalt met heel positieve ontwikkelingen! Ik herinner me o.a.
- het ontdekken van zijn redenaarstalent op de universiteit;
- het verkozen worden tot president van studentenvereniging;
- eerste ontmoeting met Michelle, zijn echtgenote;
- verkiezing tot senator;
- en zo was er nog vanalles...
Dus: ten eerste is retro Mercurius blijkbaar geen probleem voor Obama, integendeel; ten tweede, zoals we laatste keer al vermeld hebben, staat deze Mercurius Cazimi, in het "Hart van de Zon", extreem versterkt en begunstigd!

Het wordt nog interessanter als we Obama's geboortehoroscoop erbij nemen:
Obama natal Inaug event
Die zogenaamd "onheilspellende" Maan, valt exact op Obama's Xde huis van roem, eer, macht, erkenning! De inauguratie-Maan triggert met andere woorden Obama's potentieel om in de wereld te handelen en te leiden.
Bovendien staat die Vernietigde Zon en retro-maar-cazimi Mercurius knal op zijn Jupiter, en heeft Obama recent zijn 4de Jupiter-terugkeer gehad.
En radix-Mars wordt geactiveerd door de inauguratie-Saturnus, die in de geboortehoroscoop heer 1 is!
De gebeurtenis haakt gewoon in op Obama's potentieel, de timing was ahw perfect...

En het wordt nog leuker (astrologisch in ieder geval : - ) als we er de geboortehoroscoop van de USA bij betrekken. En dan bedoel ik niet één van de vele verschillende stichtingshoroscopen waarover oeverloze discussie gevoerd wordt (er zijn minstens 4 verschillende versies "in omloop" waarvan nu eens de ene dan weer de andere "werkt").
Onderstaande horoscoop is wat de Oude Meesters gebruikt zouden hebben (Abu Mashar; Masha' Allah; Ibn Ezra; Sahel;...): de lente-ingress horoscoop, de horoscoop voor het binnenlopen van de Zon op 0° Ram, voor het jaar waarin de stichting van de VS een feit werd. Simple, neat, and clean. No discussion necessary.
In Ar USA1789
Wat zien we hier op de ascendant? Juist! Ja! 29° Schorpioen, samenvallend met Obama's cusp 10, en de positie van de inauguratie-Maan!
Obama's roeping (radix MC) valt samen met het land, de natie, het volk. Als je een beetje melige aanleg hebt kan je de daar de onlosmakelijk mee verbonden snelle overgang van de laatse graden van Scorpio naar Sagittarius, begrijpen als: het uit angst/onzekerheid/verlies gidsen naar vrijheid/overvloed/spiritualiteit/vreugde/idealen. Het is het beeld van de American Dream: hoe diep je ook zit of hoe moeilijk je het ook hebt, als je wil, wordt het beter en realiseer je je droom! Kijk maar naar die Venus heer 11 (hopes and dreams) exact conjunct Mars heer 1! En dat op cusp 4: dat zijn de wortels, dat is inderdaad de diepere natuur van de USA (waar Saturnus net binnen cusp 4 natuurlijk op tijd en stond roet in het eten strooit!).
Ook ten opzichte van minstens 1 van de "gebruikelijke" stichtingshoroscopen van Amerika, sorry, VSA, is de synastrie heel sprekend. Daar gaan we hier echter niet op in omdat we de traditionele benadering willen verduidelijken.

Inauguratie van Barack Obama als 44ste president van de VS

pledge

Ook al was er een kleine "misser" tijdens het uitspreken van de eed van trouw aan de constitutie etc, en ook al heeft Barack Obama later dezelfde dag de eed opnieuw afgelegd (om zeker te spelen mbt muggeneukers), het moment van inzwering, de happening van het starten van de nieuwe regering, is/was/blijft 12u 's middags in Washington DC, op 20 januari 2009 jl. Van zodra de vice-president de eed heeft afgelegd en 12u 's middags gepasseerd is, is de nieuwe regering een feit (volgens de constitutie)!
Hieronder de hemelkaart voor dit gebeuren:
Obama Inzwering
Omdat dit moment van inzwering sinds 1933 (1937 in praktijk) vastgelegd is op specifieke datum/tijdstip/plaats, hebben we in ELKE eed-aflegging van Amerikaanse Presidenten, half-Stier ascendant, Zon in begin van Waterman in huis 10, en Venus (heer 1!!!) afwisselend (om de 4 jaar, dankzij Venus' omlooptijdsverhouding tot de aarde) hetzij in Vissen en verhoogd (zoals nu) hetzij in Steenbok en in tripliciteit zoals binnen 4 jaar en ook 4 jaar geleden enz.
We moeten dus niet echt wild enthousiast worden omdat Venus heer 1 (de gebeurtenis, het volk, de natie) geëxalteerd in Vissen staat: alle 8 jaar is het van hetzelfde laken een pak!
Wat wél specifiek is voor deze inauguratie, is de conjunctie tussen Venus heer 1, en het gelukspunt (het gelukspunt wordt bepaald door asc/zon/maan, en de maan is natuurlijk altijd anders!). Dus: goed punt, positieve invloed, vreugde, vooruitgang, ... (wat dacht je?) HOOP!
Wat dan weer niet zo fraai oogt, is dat Venus een oppositie gaat maken met Saturnus in huis 5. Saturnus heeft wel enige waardigheid in eigen term, maar zijn retrograde-stand werkt "tegen". Venus op 17 Vissen is niet geïnteresseerd in Saturnus, terwijl Saturnus op 21 Maagd Venus in haar Val ontvangt: dan betekent die oppositie conflict en moeilijkheden.
Maar! Maar:alvorens die oppositie feitelijk wordt, gaat Venus eerst sextiel Mars op 18 Steenbok staan. En Mars in Steenbok (geëxalteerd, dus geen malefic-effect!) ontvangt Venus in tripliciteit (daghoroscoop), terwijl Venus in het waterteken Vissen Mars natuurlijk als tripliciteitsheerser ontvangt. En daar bovendien een sextiel een "vriendelijk" aspect is, kunnen we dit tweeërlei duiden:
- het negatief effect van Venus opposiet Saturnus wordt "onderschept"
- Mars fungeert als "vertaler" en "bemiddelaar" tussen Venus en Saturnus...
Venus hr 1: de natie, het volk (specifiek: vrouwen, de Kunsten, etc). Saturnus hr 10 en 11: president en uitvoerende macht. Mars hr 7: de vennoot, de partner, de vijand (openlijk), het buitenland.
Wat kan dit nu betekenen? Als je de kranten-commentatoren erop na-leest (wij hebben geen tv-aansluiting; de krant brengt ons actuele info) dan gaan her en der stemmen op (de ene al luider dan de andere) dat "het allemaal wel mooi oogt, maar dat het nog moet waargemaakt worden!". Denk bv aan de reactie van Poetin: "veel hoop en hoge verwachtingen, creëren grote teleurstellingen" (of iets dergelijks, you get the draft). Astro-vertaling: het volk (venus heer 1) gaat teleurgesteld worden in de regering, in de president (Saturnus hr 10); ...maar...: Mars komt tussenbeide: internationale overeenkomsten en samenwerkingsverbanden, of oorlog (yep, behoort natuurlijk tot de mogelijkheden) verhindert de tegenstelling tussen natie en leider. Let's wait and see! Obama's boodschap is er in ieder geval een van toenadering en samenwerking.

Wat niét fraai oogt, is de Maan in Scorpio: Maan - het Volk, de Mensen (à la Leterme, lol) in Val: 't gaat niet goed met "de mensen". MAAR: gelukkig gaat die Maan ontzettend snel over naar Boogschutter, en komt ze in onder de auspiciën van de Grote Benefic Jupiter. 't Zal dan hopelijk wel meevallen!
Sommige astrolgoische auteurs leren dat een Maan als hier, helemaal op het einde van een teken, die geen aspecten meer kan maken, "void of course" is, niks meer kan bewegen of veranderen; ergo: stilstand, stagnatie, moeilijk, uitzichtsloos verloop van toestanden.
D'r zijn er andere, die leren dat als de Maan wanneer ze het volgende teken intreedt, binnen orb van een aspect met een andere planeet komt, zij niét VOC is, en er dus wel degelijk een en ander "bougeert". En, positief ingesteld als we zijn (realiteit en geschiedenis zullen ons logenstraffen als we hier de mist in gaan!), zien we de Maan van zodra zij Saggitarius binnenloopt, een sextiel vormen met Mercurius en Zon in 't begin van Waterman: er "bougeert" zeker wel wat! Maw: deze regering is helemaal niet krachteloos. Bovendien is de Maan in hoekhuis 7 natuurlijk heel sterk. Ze weerspiegelt waarschijnlijk een beetje (veel) de gemiddelde bijna hopeloze situatie van de gemiddelde amerikaan (bank- en immobilieëncrisis), maar het hemelbeeld toont hier dat die amechtige situatie zich hEEl snel gaat transformeren in een van Voorspoed, Groei, Ontwikkeling en Vooruitgang (Maan in Boogschutter)! Go for it!

Ook al staat de Zon in élke inauguratie-horoscoop van een Amerikaans president (sinds 1937) in zijn Vernietiging in Waterman (gezien de vastgelegde datum), het (eveneens vastgelegde) moment van inzwering plaatst die Zon natuurlijk telkens maximaal sterk in huis 10, nabij het MC: de machtspositie in de Wereld is - ten goede of ten kwade - verzekerd...
Wat hier onmiddellijk opvalt is de erg nauwe conjunctie tussen Mercurius en de Zon: Mercurius op minder dan 8 boogminuten van de zon, staat "Cazimi": in het Hart van de Zon, zeg maar "op de schoot van de Keizer", in onwaarschijnlijk bevoordeelde positie. Wat vertegenwoordigt Mercurius?
- communicatie: tja, Obama zal sowieso al herinnerd worden als de Presidents-kandidaat die het Internet meesterlijk wist te bespelen om fondsen te werven!
Barack is ook een begenadigd Spreker, overigens!
- Mercurius als hr 2 (Tweelingen op cusp 2): financies
- Mercurius als hr 6 (Maagd op cusp 6): gezondheidszorg
Daarmee zijn duidelijk en expliciet 2 of 3 krachtlijnen van Obama's beleid gesteld! En het lijkt erop dat hij op die vlakken werkelijk een en ander zal kunnen waarmaken.

We zien ook Jupiter bij de Zon, retrograde op een paar graden afstand van de Zon: combust, verbrand, een van de ergste afflicties die je als planeet kan ondergaan...
Omdat Jupiter de "grotere Benefic" is, ziet dat er natuurlijk niet goed uit. Maar..., IS Jupiter hier een benefic? Hmmm, heerser van het 12de huis van Verborgen Vijanden en Zelf-destructie (Vissen op cusp 12), én heerser van het 8ste huis van angst, zorgen, dood (Sag. op cusp 8): da's geen leuke of mooie Jupiter, da's een Jupiter die narigheid en problemen vertegenwoordigt! En dan wordt die combust-toestand natuurlijk positief... ? Ha! Had je gedacht! Ook met z'n retrogradestand is Jupiter hier absoluut geen gunstige of positieve factor; au contraire: angsten, zorgen, schulden (8) en geheime verborgen vijanden zoals terroristen (12) tonen zich extra slecht en verdorven en negatief... Oh my God, toch een pluspunt: Jupiter staat conjunct de noordelijke Maansknoop, en dat geeft dan toch op een of andere manier (don't ask which : - ) een verbetering en verandering ten goede!

Bij wijze van samenvatting/overzicht:
- Venus hr 1 conjunct Pars Fortunae: hoop, ethiek, positieve mentaliteit, groei-gerichtheid, het "volk" : versterkt!
- Mercurius hr 2 cazimi: financies en bezittingen van de mensen gaan erop vooruit.
- Maan hr 3 en hr 4: communicatie, verkeer, onderwijs, en landbouw/mijnbouw, "land": allemaal moeilijke maatschappelijke sectoren, quasi "ten einde raad', maar verbetering dient zich aan!
- Zon hr 5: (stabiel gegeven voor elke presidents-inauguratie): ambassadeurs en boodschappers van andere landen worden keizerlijk ontvangen en/of ontkend, verwaarloosd, niet erkend (denk aan het Internationaal Strafhof...)...Heel dubbel: de nodige "égards", maar geen consequent verhandelen.
- Mercurius hr 6 cazimi: gezondheidszorg, ziekteverzkering en andere sociale voorzieningen gaan er danig op vooruit!!!
- Mars hr 7: de "vijand" wordt gerespecteerd, in zijn waarde en kracht ontvangen. Bemiddeling op hoger niveau dient zich aan om (internationale) conflicten op te lossen. Of/En: Oorlog wordt/is het "heilig wapen" om de eigen ideologie te bestendigen en mundiaal te verspreiden.
- Jupiter hr 8: internationale schulden,en/of waarden van andere landen hebben grote invloed op het beleid.
- Saturnus hr 9, 10 én 11: wetgevende macht en rechtspraak, bestuur, wetgeving e.d. krachtig, maar "anders". Terugkeer naar oude/oorspronkelijke waarden.
- Jupiter hr 12: heksen, tovenaars, terroristen en andere verborgen geheime vijanden: zie hoger bij Jupiter.

En nu het nieuws in 't oog houden...
Check this site for more news about Obama; Fabiola zal toch nog even moeten wachten : - )

America: welcome back into the world!

Obama volgende president?


franz_1

Tijdens het seminarie Traditionele Astrologie in Zürich, juni jl., stelde een Italiaanse collega (dank je, Alessandra!) volgende vraag als voorbeeld:
zal Obama het presidentschap winnen?
De vraag was gesteld op 29 feb. 2008, om 10:00, te Como (It.).

Obama

Wanneer een vraag gesteld wordt mbt iemand die je niet persoonlijk kent, wordt die aangeduid door het 7de huis ("any old person..."), of door het 1ste huis indien er sprake is van "ploegvorming", of een soort "wij-gevoel". Omdat Obama Alessandra's favoriet is, had ze deze benadering gebruikt en was verontrust door de aanwezigheid van Algol (26° Stier) op de ascendant: deze ster heeft immers de betekenis van "het hoofd verliezen"!
John Frawley, onze leraar, was vrij sceptisch over deze benaderingswijze van zich te identificeren met een buitenlandse presidentskandidaat. Misschien dat het voor-onderstelde "wij-gevoel" wel aanwezig zou zijn bij bv een zwarte die in een ander land woont dan de VSA: dan kan wel echt sprake zijn van zo'n een-gevoel.
Dan stelt zich vervolgens het probleem: waar, in de uurhoek, localiseer je het presidentschap van de VS?
Omdat de VS streven naar absolute wereldheerschappij, zou je radicaal huis 10 kunnen nemen: (universeel) leiderschap. Maar Bush, de huidige president, is blank (Saturnus heer 10: zwart persoon...). De nieuwe president als "tegenstrever" in huis 4 tegenover 10 localiseren, klopt niet met het amerikaanse verkiezingssysteem: Bush moet sowieso na 2 termijnen aftreden. Aanduider van de nieuwe, volgende president zou dan de heerser van het 2de teken in 10 zijn, maar er is geen 2de teken in 10 (11 begint ook nog in Waterman). Saturnus heer 10 staat wel retrograde: de actuele heerser trekt zich terug...
Alternatieve benadering: "wat doet het electoraat?" Maw: de kiezers, wat doen die? De kiezers, dat is het publiek, dat is de Maan in een uurhoek. Wat doet de Maan? De Maan appliceert op Mercurius. Wat is Mercurius? Of liever: wie is Mercurius? Mercurius staat voor jonge mensen, slanke mensen, welbespraakte mensen. En daar Mercurius in Waterman staat, verwijst hij ook naar een zwarte. Aha!
Mercurius zelf appliceert op Venus; dat zou de oorspronkelijke combo Hillary-Obama kunnen zijn, of gewoon Obama en zijn echtgenote.
Nu heeft de Maan in Boogschutter absoluut geen affiniteit met Mercurius, integendeel: elke planeet in Boogschutter ontvangt Mercurius in vernietiging! Maar bij dit soort vragen (wie wint?) spelen recepties minder belang: de 1st geaspecteerde planeet ontvangt de "prijs"...
De meest voor de hand liggende en "technisch" correcte benadering evenwel, wijst naar radicaal huis 6: dat is immers het 10de (koningschap) van het 9de (buitenland). Het presidentschap van de VS wordt dan aangeduid door Venus. En Mercurius (die jonge gekleurde man) appliceert rechtstreeks op Venus. En/of de Maan (het volk) brengt het Licht over van Mercurius naar Venus.
Dus: Obama wint.
In november weten we of deze uurhoek correct geïnterpreteerd werd!

Zullen de VS Iran aanvallen?

(overgenomen van Nina Gryphon's Astro-Blog)
edward3crossingSomme (B. West)(Edward III crosses the Somme, B.West)

Vraag: zullen de US Iran de oorlog verklaren? Ik las zonet in “The Guardian” (Britse krant) dat George Bush er voor de volle 100% voor wil gaan om nucleaire sites in Iran te bombarderen, alvorens zijn presidentschap verloopt...

Antwoord van Nina:

Beste,
je vraag is absoluut interessant, én ongewoon, in zoverre dat ze heel wat meer mensen aanbelangt buiten jezelf en je naasten. Uurhoekastrologie kan erg nuttig zijn in het beantwoorden van specifieke vragen, en is vooral rendabel wanneer het over vragen gaat waar we rechtstreeks persoonlijk bij betrokken zijn. Zaken zoals oorlog tussen verschillende landen worden volgens de astrologische traditie het best beantwoord via
eclips-horoscopen, horoscopen van de grote conjuncties (Jupiter en Saturnus), e.d. Maar, het beantwoorden van je vraag illustreert een aantal technieken dat traditionele astrologen gebruik(t)en om dergelijke vragen met UH-astrologie te beantwoorden. Ik wil echter wel benadrukken dat de Oude Astrologen werkten voor diegénen die de oorlogen voérden, aangezien velen van hen in dienst waren van Koningen, Prinsen, en talrijke oorlog-minnende “Edelen”. Er geldt met andere woorden een verschillend niveau van accuraatheid indien een burger deze vraag stelt, dan wanneer Bush deze vraag zou stellen.
Ik heb, zoals altijd, de horoscoop berekend voor het moment dat ik je vraag begreep. Hieronder is de kaart:

usbombiran

We zien onmiddellijk dat 28,5° Ram rijzend is: een late graad. Dit kan betekenen dat de vraagsteller het gevoel heeft dat de situatie op een of andere manier onvermijdelijk is. Rekening houdend met de enorme druk die de VS op Iran uitgeoefend hebben, is dit gevoel niet direct onterecht.
Aangezien jij als vraagster Amerikaanse bent, krijgen de VS het 1ste huis en zijn heerser, Mars in Steenbok. Iran krijgt dan het 7de huis van openlijke vijanden, en zijn heerser: Venus in Vissen. We houden ook rekening met de Maan als aanduider van het algemeen verloop van de dingen; we merken daarbij op dat de Maan in Scorpio staat (in Val) en VOC is (“Void Of Course: er worden geen aspecten meer gemaakt vanuit het huidige teken). Als de Maan VOC is, betekent dit (bij ontstentenis van tegenstrijdige indicatoren) dat er niets gebeurt.
We stellen ook vast dat Venus en Mars elkaar ontvangen in mutuele receptie door Tripliciteit, wat aangeeft dat beide partijen hier heel wat op het spel hebben staan, en dat de bereidheid om conflicten op te lossen zonder ten strijde te trekken, vrij groot is. William Lilly, de 17de eeuwse astroloog, schrijft dat “legers ten strijde trekken” àls heer 7 en heer 1 een conjunctie vormen in een hoekhuis, of wanneer ze elkaar via vierkant of oppositie aspecteren. Oorlog wordt ook gevoerd indien de vermelde aspectering der planeten tot stand komt via translatie of vergaring van licht.
In deze UH zien we dat Mars en Venus elkaar via sextiel aspecteren: dus volgens Lilly’s regels impliceert dit géén oorlogsvoering. Wél wordt kontakt tussen de 2 landen door dit aspect aangeduid, en de aard van het sextiel wijst eerder op een diplomatieke wisselwerking dan op een militaire confrontatie.

Een andere manier om deze UH te interpreteren, is door hem te benaderen volgens de regels van “is dit gerucht waar?”.
Daartoe bekijken we de hoekhuizen, of daar “vastigheid” is. Hier staan de Cardinale tekens op de hoeken, wat dus niet hoopgevend is in termen van betrouwbaarheid. Tweelingen op het 3de huis van “nieuws” is uiterst onbetrouwbaar, en heerser Mercurius staat bovendien heel slecht in Vissen, net als Tweelingen een beweeglijk teken. Alhoewel ik (Nina) geen fan ben van “is het gerucht waar?”-vragen, toont deze benadering hier toch dat het nieuws onbetrouwbaar is. Dit alles evenwel, met de nodige korrels zout te nemen om wille van boven vermelde reden!

Nina.

(als je de Engelse taal machtig bent, is
Nina’s astro-blog een échte aanrader! ).