Bart De Wever 1

dav_oath

Bart De Wever - 1ste installatie.

Wa ne moeilakke mensj! ‘k Wil wellis weete oe as da zennen oroscaup derojt zie!
:-)

Wel, “at your service”:
Bart De Wever
geboren te Mortsel bij Antwerpen op 21/12/1970, om 23u40.
Astro.databank geeft een betrouwbaarheidsrating “C” voor dat geboorte-uur: bron niet officieel erkend. Maar goed, we zien hoe ver we hier mee komen.

Met meer dan 30 jaar beroepshalve astrologie-praktijk, wordt deze “1ste installatie” gekaderd vanuit moderne technieken, die in de loop van deze 3 decennia hun waarde bewezen hebben. De
traditionele duiding volgt in latere installaties!

Planeetpatroon:
Waaier: 9 planeten bezetten (minder dan) ⅓ van de hemelbol, de 10de staat er ruwweg tegenover.
Het “blad” van de Waaier wordt hier gevormd door de reeks Pluto tot en met Mercurius; het “handvat” van de Waaier is Saturnus, haast exact tegenover het midden van het waaier-blad.
Het was
Robert Jansky die het Waaier-patroon beschreef als een extra structuur buiten de 7 patronen beschreven door M.E. Jones. Jones zou dit als een “Emmer” hebben beschreven, waarbij Saturnus als handvatplaneet alle dynamiek naar zich toetrekt. Volgens Jansky echter is dit geen Emmer, maar een Waaier: een “Bundel” (alles binnen 120) met een handvat. Bij een waaier wordt het blad in beweging gezet door de handvat-planeet; de dynamiek gaat dus niet nr Saturnus, maar Saturnus is de kracht die het “blad” van de waaier in beweging zet.
Volgens Jones is de basis-psychologie van het Bundel-type: het nastreven van zeer selectieve doeleinden vanuit een uiterst persoonlijk wereldbeeld; in een heel subjectieve kijk op de wereld wordt de ander als element “gentegreerd”, de igen visie is alles-overheersend. De geconcentreerdheid geeft een soort magnetisme of charisma, waardoor anderen tot zich getrokken en verzameld worden, en er met weinig middelen veel bereikt kan worden. Het ontbreken van opposities in een Bundel, en meestal overwegend aanwezig zijn van sextiel-aspecten, voert tot “opportunisme”
Jansky stelt dan weer (als aanvulling op Jones) dat de handvat-planeet van het Waaier-patroon, d motiverende kracht wordt die dus het bundel-deel in beweging gaat zetten. Ook al kunnen er dan opposities gevormd worden, dit zal dan een zeer strijdbare of dynamische kwaliteit meebrengen waardoor de subjectiviteit feitelijk in actie omgezet wordt!

Detail:
Wat is nu die “motivator” van Bart De Wever? Saturnus, retrograde op 16/21 van Stier, staat als heer van het 5de en 6de huis, in 9. Conservatieve behoudende waarden en het verleden mbt hogere kennis… hier komt de historicus glorieus tevoorschijn! Retro: alternatief,
not main-stream. Vertraagd, beperkt, teruggetrokken, gereserveerd, gekwetst. Zelf-expressie krijgt samen met behoefte aan dienstbaarheid (of jennen) gestalte via hogere kennis en visie. Historische kennis als bron van macht en autoriteit vullen het wereldbeeld in en sturen het handelen aan.
Zon in Boogschutter: een wijsgeer/neus, idealist, bevlogen iemand die wil dlen. Wat delen? Het lnd! (huis 4) (oeps). Euh, iemand die veiligheid en geborgenheid wil delen (fundamentalistisch opdringen?). Zon heer 12: dat gebeurt vanuit universele liefde en/of zelf-opoffering… (sorry, beste lezer, ik ontspoor! lol).
Maagd rijzend: ook al is geborene een idealist, naar buiten toe komt hij over als een pragmaticus, toont zich een realist, nuchter, kritisch, en… zeer (ongewoon: Mercurius retro) bekommerd om huis en stee (Mercurius heer 1 in 4). Mercurius heer 1 in Steenbok: identiteit! IDENTITEIT! GRENZEN! SCHEIDEN! JA! (nogmaals sorry, haha).
Pluto in 1: een transformator. Geen Transformator met hoofdletter, want Pluto staat al ver van de asc. af.
Maan in Weegschaal: een verzoener. Maan conjunct Uranus: een verbreker.
… Ja wat is het nu!?
Awel, een verzoenende verbreker, een harmoniserende vernieuwer? Hmmm.
Maan: veiligjheid, geborgenheid.
Uranus: individualisering, breuk.
Ergo: iemand die zich goed voelt bij afscheiding. Ha! (
got you, Bartie…). Iemand die graag contrair doet. Iemand die het “eigene” koestert.
Laat ons er nog een stukje aspect-dynamiek bijsmijten: Maan ingaand conjunct Uranus: behoefte aan veiligheid (Maan), en wensen en idealen (heer 11) voeren tot vernieuwing, onafhankelijkheid, breuk (Uranus). …
Revolutionaire ideen (of moeten we zeggen: emoties, buikgevoel?: Maan-Uranus) op sociale manier gebracht (Weegschaal), vormen de fundering voor het eigen zijn (2de huis als voeding voor 1).

1-2-3-4… planeten in huis 3 (Nep-tunus meegenomen, we doen even modern): een
stellium!
Iek!
Hoezo, iek? Is dat dan besmettelijk of zo? Is het iets ergs?
Ah, euh, wel, een stellium
ooover-benadrukt het huis waar het in valt, ten nadele van het tegenoverliggende huis. Mmm.
Dus: communicatie, kennis, weten, wisselwerking met de directe omgeving (?)(3) scoren hg, en dit kan ten koste gaan van …hogere kennis, wijsheid, visie (9).
BDW is natuurlijk bekend/beroemd/berucht voor zijn communicatief vermogen, spitse geest, rake opmerkingen, one-liners, Latijnse citaten, en dies meer…
Kijken we na wat er in dat 3de huis gebeurt, krijgen we de volgende reeks:
1) Mars (sterk, in eigen teken en huis): krachtige n confronterende communicatie
2) Venus (zwak, in vernietiging): passioneel met risico op destructief effect, verborgen agenda
3) Jupiter: groei en vooruitgang door uitdaging, confrontatie, catharsis
4) Neptunus in Saggi: chaos, mist, verwarring, escapistisch middels, of in termen/functie van, visie en idealen
(ik beken, ik beken: ik ben geen fan van BDW)

Tot hier, beste lezer, deze 1ste (en modern-astrologische) installatie.
Zet jezelf schrap voor de 2de (en klassieke) astrlogische duiding, die (hopelijk) eerstdaags volgt!