internationaal

hoe kan het anders: William & Kate !

marriage2

Sprookjeshuwelijk van Prince William en Kate Middleton, of toch…?

Uiteraard kan ik niet achterblijven mbt het nakende “huwelijk van de eeuw” (of was het “van het jaar”?).
Gepland voor vrijdag 29 april e.k., 11u, in Londen, levert dat volgende “event”-horoscoop op:

PW huwelijk

Wat moeten we hier nu van maken…? Bekijken we het als een “event”- of gebeurtenishoroscoop, met uurhoek-brilletje op de neus, dan ziet het er toch niet onverdeeld goed uit (tja, ook Royals hebben zo hun problemen :-)):
- vast teken rijzend: goed, geeft stabiliteit.
- 1ste graden rijzend: nieuw begin, te vroeg, er kan veel veranderen.
- asc staat via antiscion gevaarlijk tussen Algol en Alcyone (brrr…).
- heer 1 staat rijkelijk koninklijk in huis 10 van wereldse faam en belangstelling te stralen.
- Maan… ocharme ochheere… Maan is afnemend en leeglopend (
void of course): zij maakt geen enkel aspect vanuit Vissen meer, en ook niet als ze Ram binnenloopt: het huwelijk zal in “kracht” of “kwaliteit” minderen (de Maan is ook peregrien, geen essentiele waardigheid) (afnemende Maan) en het (huwelijk) zal allemaal niet gemakkelijk gaan (afhoudend). En dan spreken we niet over Uranus, waar de Maan natuurlijk wél onmiddellijk conjunct mee gaat staan, eens de tekengrens over (lees: breuk, onverwachte wendingen). Om zeker te zwijgen over Scheat, een zeer onfrisse vaste ster op het einde van Vissen, waar de Maan eerst nog ff conjunct mee zal staan. En de oppositie van de Maan via antiscion met Uranus laten we dan ook maar achterwege. Nee, dat ziet er niet zo goed uit.
- En de Zon (uiteraard significator van Prins William), hij kan Saturnus heer 7 niet zien! Heer 7 is natuurlijk Kate Middleton. Saturnus in verhoging in Weegschaal, en sterk in hoekhuis 4, maar beschadigd door retrogradeloop: Kate wordt benadeeld door/in het huwelijk.
- Venus dispositor van Saturnus en heer 4, staat accidenteel enorm sterk: pal in het zuiden, de “liefde” schittert voor de hele wereld, maar jammer genoeg is Venus hier in haar exiel in Ram en kan dus niet echt veel goeds doen.
- Dan staat Mars er beter voor: in eigen teken Ram en nog rijkelijk sterk in huis 10, en geholopen door benefic Jupiter (nauw conjunct).
Mars is heer 5, Jupiter heerser vanhet 5de teken vanaf de ascendant, in oude symboliek de aanduider van kinderen, en Mercurius is ook een natuurlijke aanduider van kroost. Laat Venus als heer 4 dan nog de familie, en dus ook de
Dynastie vertegenwoordigen, dan leggen 5 (!) planeten in huis 10 wel erg sterk de nadruk op nakomelingenschap! In de hellenistische astrologie is 10 het huis van de praxis, van wat men doet en in de wereld neerzet; een “oude Griek” keek dan ook naar huis 10 om iets over kinderen te weten te komen! En Mars heer 5 conjunct de planeet van overvloed Jupiter, belooft véél kinderen (en gezien de nauwe conjunctie kan dat best heel snel gaan).

En wat als we ‘r een “eenvoudige” electie van maken?
Ooh, wat mooi, ze trouwen op de
dag van Venus en in het uur van Jupiter! Yes!
Oei, we zitten natuurlijk wel met die afnemende Maan, da ’s toch niet goed.
Maar wacht even, met dit zomers weer is het natuurlijk heerlijk
surfen en zo kwam ik (weer) terecht op de blog van een klassiek-astroloog collega: Yuzuru. En dankzij zijn artikel over het koninklijke huwelijk, werd ik weer herinnerd aan 2 belangrijke punten i.v.m. electies:

1) voor een deftige electie kàn je niet zonder de geboortehoroscoop van de betrokkene(n) !!!
OK, jammer genoeg is van KM geen geboortetijd bekend, maar we hebben natuurlijk allemaal wel de kaart van William:

PW radix

- William’s ascendant staat mooi op de NMK van het huwelijk in huis 5 (daar heb je die kinderen weer…) met Regiomontanus huizen (conjunct cusp 6 met Placidus - iek).
- die afhoudende Maan van het huwelijksgebeuren staat mooi driehoek op William’s geboorte-Venus.
- huwelijks Mercurius in 10, is heer 7 in de radix van William.
- Jupiter is wel radix-hr 12, en event-hr 9 (12de van huis 10 = geheime vijanden van de koning).
- Venus van de huwelijkskaart staat exact opposiet geboorte-Mars conjunct Vindemiatrix, en Mars is in beide kaarten heer 10.
Zo zijn er dus voor-, en nadelen… Overdacht en uitgewerkt misschien toch door een astroloog, die maar een héél nauw tijdvenster kon gebruiken? We zullen het wellicht niet snel te weten komen. Feit blijft dat William zijn radix-Venus, net als zijn moeder, conjunct Algol heeft staan, wat toch potentieel gevaar inhoudt dat liefde en vrouwen/plezier (Venus), buitenlandse reizen of religieuze aangelegenheden (Venus heer 9), of zelfs gezin/familie/dynastie (Venus heer 4), hem vroeg of laat schade berokkenen en verdriet veroorzaken (Algol).

2) aangezien het over een
event van een Koninklijke Familie gaat, mogen we toch ook wel even naar het grotere plaatje kijken: de mundaan-kaarten.
Met de jongste Ram-ingress zie ik geen verband, maar de laatste Zonsverduistering geeft wel connectie:

UK EclSol 2011-1-04

Dat “verloren Maantje” van het huwelijksgebeuren, pikt de oersterke Jupiter van de eclipshoroscoop op!
En die “pieterige” Venus in haar vernietiging in Ram, is gewoon een ijzersterke variant van de eclips-Venus: daar staat zij, eveneens heer 4, in haar vernietiging in Scorpio, maar ook weer knal op het MC…

Ook al heeft William op liefdesvlak zijn radixthema niet echt mee, toch wensen we het jonge (?) koppel alle mogelijke geluk en vervulling toe, in zoverre hun bestemming dat belooft en toelaat...
Is het waar...

lastjudg

...dat Fehriye Erdal, de DKPHC-activiste, dood is?
Ik las dat nl. in de krant van 26/2/11.
Dit is de uurhoek:
Erdal dood correct?
Het waarheidsgehalte van een bericht (of roddel, lol) wordt bepaald door het ingevuld zijn van specifieke voorwaarden in de uurhoek van de vraag, daarover gesteld. Voyons...
1) de hoeken van de kaart moeten in vaste tekens staan
2) heer 1, heer 3, de Maan, en haar dispositor,zouden in vaste tekens en in hoekhuizen moeten staan, of toch tenminste vaste tekens en opvolgende huizen
(cfr. The Horary Textbook, John Frawley, p. 164)
...
Ahum, kuch kuch...
voorwaarde 1:
beweeglijke tekens op asc en mc: het bericht is onwaar
voorwaarde 2:
heer 1 Mercurius in Vissen en 6de huis: tè ni woar
heer 3 Mars the same: ’tis not true
Maan in Boogschutter 4: nienjk, tklopt ni
Jupiter dispo. Maan in Ram-7: flut!
en bovendien staat Mars heer 3 verbrand, niet goed.

Conclusie: het is niet waar dat F. Erdal dood is.
Zullen we dat ooit te weten komen? Waarschijnlijk niet, want JF schrijft op diezelfde pagina in zijn boek nog het volgende:
A void of course Moon indicates that nothing will come of it, true or false...

Ram-ingress en Eyjafjallajökull

(update Ram-ingress)
vesuvius
Met de 1ste eruptie van de huidige actieve periode van de Eyjafjallajökull (verder gewoon “de vulkaan” genoemd :-) stond de Maan precies op 29+ ° van Stier: conjunct Alcyone, of gewoon op de Pleiaden, bijgenaamd de “Wenende Zussen”.
Een thema van verdriet en verlies, dus. En heel toepasselijk in de ingress-kaart haast exact op cusp 9 van buitenlands verkeer en grote reizen!
De kranten stonden er bol van: verdriet van mensen die niet (tijdig) konden terugkeren door de lamlegging van het luchtverkeer, en verlies door diezelfde opschorting van noord-europese luchtvaart, dankzij de aswolk van de vulkaan.
De “mensen”, en de economie (of in ieder geval de staatskassa’s) hebben serieus te lijden gehad onder deze uitbarsting (Maan als natuurlijke aanduider, Maan als heer 11, op cusp 9, Algol).

Achteraf vind je dat natuurlijk terug, die uitbarsting met zijn grensoverschrijdende gevolgen - vooraf hierin lezen ligt nog steeds iets moeilijker :-D
We hebben namelijk de extreem hete en droge planeet Mars op een heel gevoelig punt (voorafgaande lunatie op 1ste ° van Leeuw) die via antiscion - onrechtstreeks dus - de Maan, en cusp 9 op de Pleiaden komt vervoegen: het spiegelpunt van deze Mars valt op 29°07 Stier!
En dit is wat Vivian Robson schrijft ivm Mars conjunct Alcyone:
Many accidents to the head, loss and suffering through fires.

Moderne astrologie-diehards zullen wellicht op Pluto wijzen, op 5° Steenbok, in huis 4 van de aarde. Niet direct schokkend, ook al is er een T-kruis met de Zon-Saturnus oppositie.
Wél treffend: alweer via antiscion, staat Pluto heel scherp op het IC zelf, de hoek van de aarde!

Het belooft een spannend jaar te worden… Eerst maar afwachten hoe het hier in Belgenland evolueert met BHV en zo.