Intermezzo: herfstweer

Astrologues681x639

Herfst…

Alvorens verder te gaan met K. Danneels’ progressies (die nu in het nieuws toch wel wat op de achtergrond zijn geraakt…), even een astro-meteorologisch intermezzo: een (poging tot) weersvoorspelling.

Aandachtige lezers zullen zich herinneren dat mijn winter-weer voorspelling van vorig jaar, nťrgens op sloeg; die was gebaseerd op een uurhoek (wat perfect OK is), voor een destijds haast verveeld gestelde vraag (“ah ok, we zullen nog ‘s een uurhoekje trekken voor het winterweer..”) zonder echte betrokkenheid op het onderwerp of pertinentie eromtrent (wat duidelijk - zoals de Ouden ook onderwijzen - niťt OK is).
Daarom baseer ik mij nu (voor deze zeer beperkte voorspelling: hoofdzaak is temperatuur) op mundaan-techniek: de Zon staat voor warmte (lees: temperatuur); de zonne-ingres in de 4 kardinale tekens geeft daarom informatie over de temperatuur van het betreffende seizoen.
Voor de herfst is die ingres-kaart dan uiteraard de intrede van de Zon in Libra/Weegschaal. Aqui la imagen relevando:

ingress be 1009 weer

Waar moeten we naar kijken? Naar het 4de huis (het land, de plek, het “hier” (in deze mundaan-benadering)).
Scorpio op 4: koud en nat teken. Grondtoon voor de herfst: koud en nat.
Mars heer 4, staat in eigen teken in huis 3: nogmaals koud en nat.
Conjunct Venus (is ook koud en nat): koud en nat.
Neptunus (sorry!) scherp vierkant cusp 4: foggy, mistig.
Maan en Jupiter/Uranus driehoek op cusp 4 vanuit Vissen: koud/nat met (Jupiter) een beetje warm/nat, maar vooral toch veel nat (Jupiter is de Regen-God!), en wat electriciteit in de lucht, om Uranus te behagen…
Ergo: vooral koud, en nat. Met de nodige mist en nevel, en hier en daar een donderslag/bliksembolt.

Beuh! (in FaceBook termen wellicht:
vind ik NIET leuk (LOL))