Fyra hier, Fyra daar, Fyra nergenswaar...

VictorianGirlsCarriage

Gezien het desastreuze parcours dat de vervanger van de oude trouwe benelux-trein, die Brussel en Amsterdam prettig en efficiënt met elkaar verbond, vroeg ik me af of er iets te zien zou zijn in de astrologische “opstart” van deze fameuze Fyra.
Met een beetje zoekwerk vond ik op internet de volgende gegevens voor de allereerste Fyra-rit op dit traject:
9 december 2012 te Amsterdam, stipt vertrek om 7u41. Hier is de “gebeurtenis-horoscoop”:

Fyra start

Fyra, de trein, wordt weergegeven door Jupiter heer 1 van Boogschutter-ascendant. Hoe toepasselijk dat deze Jupiter conjunct de ster van het Nieuwe Begin staat: Koninklijke Aldebaran, de lentester! Wel jammer, dat deze Jupiter helaas heftig geafflicteerd is: retrogradeloop, en in het teken van zijn Vernietiging of Exiel. Maar wel lekker sterk in het 7de hoekhuis: dat knalt er uit!
Aldebaran is een Mars-achtige ster, en Jupiter’s dispositor Mercurius valt in Schorpioen ook onder Mars-invloed; Mars heeft hier dus wel wat in de transport-pap te brokken. Mars staat niet slecht, in zijn verhoging in Steenbok, en is relatief sterk in het 2de huis. Zijn heerschappij hier over het 12de huis van verborgen vijanden, langdurige opsluiting (!), en het 4de huis van bodem, het verborgene, het einde, én dispositor van een onvoorspelbare maar sterke Uranus, werkt via contrantiscion toch (duidelijk) mee door op Jupiter. Beide “malefics” Mars en Saturnus, kunnen goed met elkaar overweg hier (mutuele receptie) maar gelukkig is Mars de malefic in sect: aangezien dit een nacht-horoscoop is, zal Mars zich niet van zijn allerergste kant laten kennen - gelukkig.
De reputatie van de trein is er natuurlijk aan (Uranus opposiet MC; onbetrouwbare kwaliteit).
Neptunus in 3 staat véél te ver van de cusp af, om betekenisvol of belangrijk te wezen, maar grappig (?) is wel dat Saturnus, dé ambetante slechterik hier (hoort bij de dag en is dus uit sect in deze horoscoop), via spiegelpunt conjunct cusp 3, het verkeer, de dagdagelijkse verplaatsing, staat: traagste planeet, én in een vast teken: dat bolt duidelijk n-i-e-t...

NS, NMBS, misschien bij de volgende opstart van een nieuwe lijn (of liefst daarvoor) een astroloog raadplegen?

Lesley Deckers: update

Wel, daar ga je dan af als een gieter...

Net op het nieuws gehoord dat Lesley Deckers, de bevrijdster van Sekkaki en companen, nu toch zelf gevat is.
Niet alleen zat ze niet in het buitenland of onder water, of in Cadiz of andere exotische oorden, ook de timing die ik in de uurhoek gezien had, klopt langs geen kanten.

De enige factor die klopt is dat Lesley "gezellig" zat: thuis, bij een vriendin (haar aanduider in de uurhoek in Kreeft). En met een beetje goeie wil zou je nog kunnen zeggen dat Beringen, waar ze is opgepakt, wel (naar Belgische normen toch) héél erg ver weg is van Hoboken, haar geboorteplek.

Hoe komt dat nou, die totaal foute interpretatie?
1) de astroloog is menselijk en DUS feilbaar
2) in dit ondermaanse zitten we zover als mogelijk verwijderd van de volmaakte wereld, dus "shit happens"
3) foute en/of onvoldoende motivatie bij de vraagstelling

(1) en (2) wil ik niet gratuit noemen (ok, ik was mis, so what? I am just human, you know!), ondanks iets te gemakkelijk om achter te verbergen (Jerome Cardane zei het in de 17de eeuw of zo: "Life is short; Art (astrology) is long; Experience hard to get;...")
(3) lijkt me het meest toepasselijk (jaaah...!); lees: het meest relevant.

Ik heb die vraag over Lesley namelijk gesteld toen ik in de krant geconfronteerd werd met Sekkaki's gevangenname (of hoe noem je dat: hij werd terug opgepakt door de (Maroccaanse) politie), dus ik kon geen voorspelling meer doen op basis van uurhoekvraag. Maar op een of andere manier wou ik toch wel "scoren", en dan leek de vraag over het lot van Lesley een prima opportuniteit...
Dus: een mogelijke oorzaak van de foute uurhoek/foute duiding, is dat ik absoluut niet voldoende persóónlijk betrokken was bij de vraagstelling, ergo: het "gieter-effect".
Een andere mogelijkheid is dat ik een foute aanduider voor Lesley, en/of voor de politie gekozen heb: misschien is Lesley toch geen "onbekend persoon" of "openlijke vijand" (beide huis 7); misschien een verborgen vijand (huis 12)? Misschien is de politie niet huis 10 (de regerende macht) maar huis 6 (dienstverlening aan "het volk"). Enz, enz, enzovoort.
Blijkbaar heb ik hier een blinde vlek, en om erachter te komen waar ik de mist ben ingegaan, ga ik mij beraden bij collega's aller landen! Dus, verwacht je aan (nogmaals) een update!
(ik hoop dat de "collega's" niet te lang wachten met hun replieken, hehe).
punishment
het is niet duidelijk te zien, maar de tekst op het bord luidt: "ihoe minder ik betrokken ben bij de vraagstelling, hoe groter de kans dat de uurhoek geen correct antwoord oplevert"... Repeat, repeat, repeat,...
En weet, beste lezer, dat na het volschrijven van het bord met die regel, 's anderendaags 10 blz gevuld met die "stanza" afgeleverd moesten worden!
LOL