financies

De Belgische FinancieŽn

goldchest
Na Fortis en Dexia en ING komt ook nog KBC aankloppen bij de staatskas? Dat gaf aanleiding tot een persoonlijke/onpersoonlijke vraag: hoe evolueren de financies van BelgiŽ?
Zo ziet de uurhoek eruit:
financies be
Hoe evolueert de financiŽle situatie in/voor BelgiŽ ?

In de nasleep van alle recente crisissen en tussenbeidekomsten of ingrepen van de regering/staatskas, vond ik het wel interessant heel concreet bovenstaande vraag te stellen.
Saturnus is in deze uurhoek zowel heerser van 10 en 11, als van 12: regering, financies van de regering, en communicatie van de regering, vormen een pot nat. Dat de communicatie(s) van de regering (3de van 10) (altijd) samenvalt met het oorspronkelijk 12de huis van de uurhoek (om het even welke) is misschien totaal betekenisloos in termen van astrologisch-horoscopische constructie, maar evengoed misschien een oorverdovend duidelijk signaal “des Hemels” om ons toch maar niet te laten inpakken of om de tuin leiden, door die regerings-mededelingen... (hehe)
Dat gezegd zijnde: Saturnus is dus aanduider van de nationale financies (het budget en de middelen waar de regering over beschikt: huis 11). Saturnus staat een beetje zwak en ziek te wezen in het 6de huis van pech en tegenslag, en op 18į Virgo nťt niet peregrien wegens in eigen term. Ergo: veel slagkracht of vitaliteit zit er niet meer in, en de bevolking zal ‘r niet al te veel van profiteren (Saturnus in 6 maakt geen Ptolemaeisch aspect met de ascendant, Saturnus kan de asc. niet zien).
Jupiter (de planeet van Overvloed!) in zijn val in Steenbok, op minder dan 5 graden van cusp 11, werkt Ūn dat 11de huis zonder veel goeds te kunnen doen, hij staat immers gedebiliteerd of ernstig beperkt...
Ook de aspecten zijn heel beschrijvend: Saturnus hr 11, het geld van de natie, heeft net een oppositie gemaakt met het gelukspunt (Dame Fortuna heeft de staatskas net verlaten); Saturnus gaat heel snel opposiet Uranus staan (scherp aspect, Uranus mag meespelen) (kijk maar uit naar een onverwachte wending, stijlbreuk, vernieuwing of radicale verandering die - aangezien Uranus vanuit 12 werkt - niet echt begeestering wekt!). Jupiter gaat Saturnus nog via een driehoek-aspect raken, en alhoewel Jupiter, hr 8 en 9, van Saturnus houdt (Jupiter in Steenbok!), kan Saturnus zelf er niet veel mee aanvangen (Saturnus in Maagd ontvangt Jupiter in zijn Vernietiging). Eťn graad moet Saturnus nog opschuiven (of iets minder, want Uranus loopt achteruit), dus binnen iets minder dan 1 week/maand vanaf 26 oktober 2008, moeten we weten wat dit inhoudt!

Wat “De Mensen” betreft: hun/ons geld wordt aangeduid Mercurius als heer 2 (ook al is dit geen mundaan-horoscoop, de vraag is gesteld vanuit een perceptie: ik = Belg = volk = de mens = Flamand of Waal, dus ik identificeer mezelf even met het Belgisge Vollek. Hehehe.
Mercurius is tegelijkertijd ook hr 3: het bankwezen! Ondanks de injectie van stataal kapitaal (Mercurius heeft net vierkant (auw, pijnlijk, dat aspect!) Jupiter in huis 11 gestaan), gaat het de foute kant op. Drie redenen.
1) Mercurius, hemel-objectief bekeken, “valt weg in de Duisternis”: Mercurius staat in de uurhoek nog nťt boven de westelijke einder, maar gaat heel snel onder die einder verdwijnen, onzichtbaar worden, Hades’ wereld betreden...
2) Mercurius op 16į Libra, is net de “Via Combusta” binnengelopen: kritisch, onvoorspelbaar, grillig gedrag/verloop...
3) Mercurius, peregrien (zonder essentiŽle waardigheid op zijn positie), maakt geen aspecten meer voor hij het volgend teken binnenloopt: “no action”, plat, leeg, nada.

Voor de “new-agers” onder ons: zuidelijke maansknoop op cusp 6, noordelijke maansknoop op cusp 12: vertrouw op de loop der omstandigheden, laat los die pogingen tot controle en beheer! (en voor de “die-hards” van onze westerse monetaire cultuur: geef alle hoop op! : - )