Job - uurhoek

Brood op de plank!


broodplank


Enige tijd geleden kreeg ik een vraag over een nieuwe job, of die goed en winstgevend, zou uitdraaien. Achtergrond was dat een vorige job enorm uitputtend was gebleken en niet vol te houden, maar er moet natuurlijk brood op de plank komen!
Hieronder zie je uurhoek-tekening (alle data weerhouden omwille van privacy):

Schermafbeelding 2013-11-23 om 12.42.46


Vrager wordt weergegeven door Saturnus heer 1, die peregrien in Schorpioen staat: Saturnus heeft hier geen positieve noch negatieve essentiële waardigheid, en kan dus alle kanten op (wat de twijfel of onzekerheid van de vrager weerspiegelt). Saturnus bevindt zich in het 9de, vallende huis, er dus weinig energie of kracht beschikbaar. Gelukkig gaat dat wel beteren, want Saturnus ontmoet snel de noordelijke maansknoop.
Pluto vlak bij de ascendant in het 1ste huis, getuigt ook van recente overmacht of crisis.
En de Maan, die mede-aanduider is van de vrager, die staat nu nog wel sterk in eigen teken in huis 7: vrager heeft er toch “goesting” voor, hij heeft er zin in, om naar de klanten te gaan! Maar... lang zal dat niet duren, want nog luttele 5° en die Maan verliest haar waardigheid!
Maar vrager heeft er zin in (gelukspunt in 10)! De zaak, of de nieuwe job, heeft Mars heer 10 als significator. Mars staat net als Saturnus peregrien, zonder waardigheid, in Leeuw, maar beloftevol sterk in het 7de huis. Vrager doet de job nog maar kort, weergegeven door Mars’ recente intrede in het teken Leeuw.
Is die nieuwe job nu goed voor de vraagsteller? Saturnus in Schorpioen “houdt van” Mars: hij heeft er goesting voor! Maar..., Mars (de job) in Leeuw, houdt helemaal niet van Saturnus, integendeel: deze Mars “haat” Saturnus (Leeuw is het teken waar Saturnus zijn Vernietiging of Exiel heeft) en gaat hem derhalve schade berokkenen. De job is niét goed voor hem.
Bovendien gaat Mars een vierkant maken met Saturnus. Nu hoeft een vierkant op zich niet slecht te zijn (alhoewel we natuurlijk liever een sextiel of nog beter een driehoek zien), maar omdat het een gemengde receptie is (Saturnus in het “huis” van Mars, Mars in de “vernietiging” van Saturnus), geeft dit alleen maar problemen voor de toekomst, met deze job.
En financieel? Potentieel zit er grote verdienste in: Mars, sterk in huis 7, is ook heer 11, de inkomsten van de job. Maar, zelfde verhaal, idem dito: Saturnus is hier ook heer 2, de financies van vrager, en die gaan ook “beschadigd” worden door Mars, de job (mogelijk door te zware investeringen, hetzij financieel, of in termen van gezondheid).
(dit is - tussen haakjes - een scenario dat je ook met een huis-analyse volgens de traditionele feng shui kan tegenkomen: er kàn geld verdiend worden, maar het gaat ten koste van de verdiener (en dat wil je niet).)
Trouwens, het geld van de klanten, dat blijft in hun zak: Zon heer 8 in 8. Er is al wel een verkoop geweest, maar dat komt niet terug (Zon hééft sextiel Saturnus gestaan, maar dit is voorbij).
Het gegeven advies was dus ronduit negatief.
En dat bleek na enkele maanden volledig correct.