armageddon

The RAPTURE (De Verrukking)

JP Pettit, Armagedon
JP Pettit, Armageddon


De Verrukking

Naar aanleiding van enkele gedeelde berichten en videoclips op Youtube over “The Rapture” vroeg ik mij af of het klopt, namelijk dat vroeg in de herfst van dit jaar, de Aarde getroffen zal worden door 1 asteroïde (of ander potentieel destructief materiaal uit de Ruimte) en de Mensch-heid uitgeroeid. Volgens Bepaalde Overleveringen zullen de Zaligen van Geest dan gered worden, door een soort Collectieve Ten Hemel Opname, wat voor de vervoering of verrukking, hier als titel gebruikt, moet zorgen (engels: rapture). Omdat hier blijkbaar ook op “hoog niveau” over gespeculeerd wordt, vond ik het toch de moeite dit onder de loupe van de uurhoekastrologie te leggen:
(5 maart 2015, Antwerpen, 18:02 - 10/59 Maagd rijzend)


rapture

Dé benaderingswijze hier toepasselijk, is wat we in ’t astrologisch jargon “is the rumour true” noemen. Om te ontdekken of een gerucht (een roddel, een nieuwtje, een mededeling, ...) klopt, ’t is te zeggen een meer dan aanzienlijk waarheids-gehalte heeft, moet aan verschillende voorwaarden voldaan zijn door de elementen van de uurhoek. Onder andere angulariteit en vaste tekens spelen hierbij een grote rol.
Te onderzoeken factoren: de hoeken, heer 1, heer 3, Maan en haar dispositor. En natuurlijk kan je ook de conditie van het 3de huis (=nieuws, bericht, gerucht...) bekijken om te evalueren. Hier zie je onmiddellijk dat Venus, heer 3, zowel accidenteel als essentieel beschadigd is: Venus staat in haar verbanning in Ram, en in het “duistere” huis 8, van angsten, en de dood. Natuurlijk is dit heel beschrijvend: het gaat nl. over het afsterven van het menselijk ras (althans in fysieke gedaante?), door 1 calamiteit: Venus heeft niet alleen net conjunct Uranus gestaan (plotse, onverwachte gebeurtenis), maar is ook
amper voorbij een exact-exact vierkant met Pluto (overmacht, collectieve ramp). Bovendien staat Mars, als heer van 9 een “soldaat uit de Hemel” nog in dezelfde graad conjunct met de zuidelijke en dus destructieve maansknoop.
Whoef! Het hele verhaal zit in deze uurhoek in!
Maar..., is het waar? Geen van de hoeken staat in het vaste kruis; heer 1 staat in een vast teken maar niet in een hoek of toch minstens opvolgend huis; heer 3 ook niet; de Maan staat wél in een hoek maar niét in een vast teken, en haar dispositor Mercurius voldoet ook niet. Omdat er toch een resem voorwaarden voldaan moet zijn, zou een merendeel al als bevestiging kunnen dienen; maar hier is echt níks “in orde” - gelukkig maar!

Rapture_banner

En toch, met het risico dat je ‘r slapeloze nachten van krijgt: wat staat Saturnus daar te doen, pal op de cusp van huis 4? Huis 4 is natuurlijk ook onze aarde, en Saturnus is een zware klomp steen (uit de ruimte: Boogschutter (sorry, da’s fout: Boogschutter is niet gelijk aan huis 9. Maar is wel vrij en vrolijk en dynamisch)). En die zware klomp steen gaat op onze aarde ploffen!!! Oh, w817 (:-)), nét voor Saturnus op de aarde ploft, staat hij stil en begint achteruit te lopen (check de efemeris!). Oef!!!
We hebben dan wel dat “onderzoek”, volgens “
is the rumour true?”, maar een uurhoek toont altijd waar het over gaat, en kan als het ware voor zichzelf spreken. Als het beeld van de uurhoek hier het antwoord geeft, misschien “schampt” dan een Hemelse Bezoeker net “af” op onze atmosfeer of zo - als de beschrijvendheid van de uurhoek waarheidsgehalte bevat!
(U was gewaarschuwd :-) )